‘Bunu anlamak bu kadar mı zor’

‘Virüsün değil, vurdumduymazlığın kurbanı olacağız’ diyenler gerçekten haklı. “Evde oturun, çıkmayın” cümlesini anlamak ve uygulamak neden bu kadar zor?

Yetkililer, uzmanlar “İki hafta evinizde kalın. Mecbur olmadıkça çıkmayın. Kendi OHAL’inizi ilan edin, bize bırakmayın bu işi” diye bas bas bağırıyor. Neden? Çünkü bu virüsün yayılmasını önlemek zorundayız. Geç önlem alan İtalya’ya benzemeyelim, daha az kayıp verelim diye. Çok insana yayılmasın ki, sağlık sistemi de çökmesin diye.

Açıklama gayet net. Ama kafayı dışarı bir uzatıyoruz, sosyal medyaya bir bakıyoruz; şok şok şok! Yaşlılar banklara doluşmuş, sosyalleşiyor. Asker uğurlaması yüzünden terminaller tıklım tıkış, millet halayda, askerler havada! Camide namaz kılmak isteyen aklını kaçırmışlar, cami kilidini açmaya çalışıyor, engel olan polise direniyor. O zaman yapılacak tek şey kalıyor; sokağa çıkma yasağı ilan etmek!!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar