Bodrum çok pahalı ama çok da dolu!

Yine, yeniden Bodrum’dan bildiriyorum sayın okurlar… Öncelikle çok sıcak, Antalya’dan beter bir sıcak. Esmiyor, fena bunaltıyor. İkincisi çok kalabalık. Yollar, restoranlar, plajlar, her yer kalabalık ve üstelik her...

Yine, yeniden Bodrum’dan bildiriyorum sayın okurlar… Öncelikle çok sıcak, Antalya’dan beter bir sıcak. Esmiyor, fena bunaltıyor. İkincisi çok kalabalık. Yollar, restoranlar, plajlar, her yer kalabalık ve üstelik her şey çok pahalı. Pahalı diye şikayet edilen bir yer neden ve nasıl bu kadar dolu olur, onu da sosyologlara bırakıyorum artık. Tabii ki beni de incelemeye alsınlar, hay hay uygundur!

Şaka bir yana.. Oturulan tüm masalarda, yatılan şezlonglarda tek konuşulan konu var; her şeyin çok pahalı olması. Harcadığın parayı kafaya takmaktan tatil yapamazsın, net! Bakın her sene olduğu gibi bu sene de Maça Kızı gündemde... Geçenlerde bir masanın 26 bin TL’lik faturası elden ele dolaşıyordu mesela. Ben hiç şaşırmıyorum. Hatta şaşıranlara şaşırıyorum artık.

‘Code Lotus’ adı da; hastanelerde bulunan acil durum kodlarından ve Lotus çiçeğinden geliyor. Amerikan Hastanesi’nin iki doktoru Elif Altuğ ve Murat Aksoy; stres, kaygı ve çevresel faktörlerin modern zamandaki birçok hastalığın tetikleyicisi olduğunun altını çizip; farkında olmak, dengede olmak, meditasyon, sağlıklı beslenme gibi basit önemlerle nasıl fark yaratacağımızı anlattı. Mesela yemek yerken bile farkında olarak yemek yemek.. Koklayarak, hissederek, şükrederek. Sana iyi gelen şeyleri yapmak, buna zaman ayırmak.

Alışkanlıkları kırmak. Mutlaka hareket etmek. Nefes almayı unutmamak. Bakış açınızı değiştirmek. Kendine şefkat göstermek. Bilmediğimiz şeyler değil belki ama ihmal ettiğimiz, unuttuğumuz bilgiler. Biraz çabayla iyileşmeyi, kendini iyi hissetmeyi öğretiyorlar. Bodrum’un havasında ruh sağlığını iyileştirmek de paha biçilmez. Otel gibi, siz de yeni bir döneme geçebilin diye.

★ ★ ★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar