Beyazperdede 'mesafeli' dönem

Pandemi sonrası bütün sektörler normale döndü ama marttan beri kapalı olan sinema salonları için bekleyiş sürüyordu. Sinema sektörünü neler bekliyor, salonlara tekrar ne zaman girilecek meraktaydık. İşte o...

Pandemi sonrası bütün sektörler normale döndü ama marttan beri kapalı olan sinema salonları için bekleyiş sürüyordu. Sinema sektörünü neler bekliyor, salonlara tekrar ne zaman girilecek meraktaydık. İşte o gün geldi çattı; sinema salonları cuma günü yani 7 Ağustos itibariyle açıldı. Hatta açılış gününden önce de online bir basın toplantısı düzenledi Türkiye’nin en büyük sinema salonu zinciri CGV Mars Cinema Group yönetimi ve alınan önemleri, yeni düzeni anlattı. Ben yollarda olduğum için maalesef davetli olduğum bu online toplantıya katılamadım ama detayları öğrendim... Grubun pazarlama ve sinema operasyonlarından sorumlu yöneticisi Nurdan Horozoğlu’nun verdiği bilgiler şöyle:

GİDER MİSİNİZ GİTMEZ MİSİNİZ?

Bütün alınan bu önlemlere rağmen, bir salona girip film izler misiniz? Herkese soruyorum bunu. Benim gibi sinemada film izlemeyi sevenler ‘giderim’ diyor ama azınlıktalar. “Asla gitmem” diyenler daha çok. Hatta “Michael Jackson mezardan çıksa gidip izlemem” diyecek kadar kararlılar.

Onlara da şunu soruyorum: Plajlarda güneşleniyoruz, toplu taşıma araçlarına biniyoruz, ki çoğu balık istifi, artık restoranlara kafelere çekinmeden girip yiyip içiyoruz, çarşıda pazarda AVM’lerde de dolaşıyoruz… Bir tek sinema salonu mu korkutuyor seni? “Mecburi olarak kalabalığa karışmak ayrı, keyfi bir durum için salona kapanmak ayrı” diye cevabı yapıştırıyorlar.

Haklı mı bunu diyenler? Haklı. Evde yayılarak güvenli şekilde film izlemek varken, neden maskeyle film izlensin? Ama işte, araştırmalara göre salona girme konusunda tereddüt edenler kadar salonda film izlemek isteyenler de var. Hafta sonunun ardından ilk rakamlar belli olacak ama en kısa zamanda bir salondan bildiririm. Öyle görünüyor ki, ya önlemlerimizi alıp virüsle yaşamayı öğreneceğiz ya da çok şeyden vazgeçeçeğiz.

KORONADAN KAÇARKEN…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar