Ben de utandım Boji!

Bilenler bilir; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sahip çıktığı bir köpek var; adı Boji. Kendisi seyahat etmeyi pek sevdiği için, toplu taşıma araçlarını sık sık kullanıp...

Bilenler bilir; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sahip çıktığı bir köpek var; adı Boji. Kendisi seyahat etmeyi pek sevdiği için, toplu taşıma araçlarını sık sık kullanıp şehrin tadını çıkardığı için belediye ona kol kanat gerdi. Hatta ‘Boji’ adında kendi hesabı bile var. Bir süre önce Boji’nin insanların eşyasına saldırdığı hatta tramvaya kaka yaptığı iddia edildi. Üstelik bir koltuğun üzerinde dışkı görüntüleri vardı.

Neyse ki tramvaydaki kameralar ortaya çıkardı ki; bu köpekle ne derdi olduğu belli olmayan bir ‘tip’, cebinden dışkı çıkararak koltuğun üzerine bırakıyor, etrafa sürüyor falan. Bir köpeğe bu kadar düşman olacak, cebinde dışkı taşıyarak hayvana suç atacak, kumpas kuracak kadar ne yaşamış olabilir bu insan? İnsan dedim ama lafın gelişi. Boji’nin de kendi hesabında söylediği gibi, bu görüntüleri görünce ben utandım resmen! Bu nasıl bir manyaklıktır ya?

Leydi Diana’yı anlatan ‘Spencer’ filmi görücüye çıktı ama pek kimsede ses yok... Tamam bir James Bond etkisi beklemiyorduk ama yazan, çizen, paylaşan da yok; bir iki sinema eleştirmeni hariç! Çünkü bu film dijital platformlarda değil, sinema salonlarında gösteriliyor. Evde yayılarak film izlemeye alışık izleyici de, sinemaya gitmeyi artık tercih etmiyor. Üzücü ama durum bu.

Bir sinema delisi olarak ve ‘Kristen Stewart’tan nasıl bir Diana olmuş?’ merakıyla, iki sene aradan sonra gidip filmi sinemada izledim elbette. Yani evden çıktım, yol yaptım, biletimi aldım, koltuğuma kuruldum ve maskeyle filmi izledim. Emek var yani ortada! Peki değdi mi bu emeğe? Maalesef değmedi. İşte sırf bu hayal kırıklığı riskine karşı sinemaya gitmiyor insanlar! Yılın en iyi dizilerini /filmlerini rahatını bozmadan izleme keyfi varken; neden bu emek verilsin ki?

Bu yüzden sinema salonları artık boş, sessiz, neşesiz ve heyecansız maalesef. Her sene bir James Bond çekilse bile, kurtarmaz! Sinema salonlarını bekleyen bu gidişata dikkat çektikten sonra gönül rahatlığıyla asıl meselemize gelelim: Spencer neden hayal kırıklığı yarattı bende? Prenses Diana’nın gölgesi yüzünden! Hemen açıklayayım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar