Asya o yüzüğü takmalı!

Dolar, Euro almış başını gitmiş, ne yapacağız? Bir yolunu bulup kafa dağıtacağız! Mesela, evde oturup dizi izleyeceğiz. İşte geliyor pazar gibi pazar yazısı o zaman… ‘Sadakatsiz’ dizisinin...

Dolar, Euro almış başını gitmiş, ne yapacağız? Bir yolunu bulup kafa dağıtacağız! Mesela, evde oturup dizi izleyeceğiz. İşte geliyor pazar gibi pazar yazısı o zaman… ‘Sadakatsiz’ dizisinin fanıyım. Evlilik hayatına, aldatmalara, güçlü kadın olmaya, hayatta doğru durmaya dair o kadar çok söylüyor ki, kaçırmıyorum. Çarşamba akşamı yayınlanan son bölümü izlerken, ‘ben bunu yazarım’ dedim...

Yazmazsam, içim şişerdi çünkü! En güçlü, en müdanasız kadınlara bile yaşattırılan şu suçluluk duygusuna fazla uyuz oluyorum çünkü! Dizide Cansu Dere’nin oynadığı ‘Asya’ karakteri, kocası tarafından aldatıldı. Bunu çok kötü şekilde öğrendi, boşandı, çocuğu yanında kalsın diye ne bedeller ödedi ama mağduru oynamadı, kendini de ezdirmedi. Bunların hepsini nefes nefese geçen sezon izledik.

Şimdi boşanmanın üzerinden 4 yıl geçmiş, Asya ilk kez bir adamı sevmiş, artık mutlu olmaya hazır ama izin vermiyorlar! Zamanında onu aldatan, gidip kendine ayrı hayat kuran kocası Volkan ayrı; uyuz ve ergen oğlu Ali ayrı, hayatı kadına dar ediyorlar. Ali kendini paralıyor annesi evlenmesin diye. Bağırmalar çağırmalar, kocası gibi hesap sormalar, kolundan çekiştirmeler... Babadan ne görüyorsa, onu yapıyor tabii!

Her bölümde, sinirden hop oturup hop kalkıyorum resmen. ‘Dizi bu, kendine gel’ demeyin çünkü gerçek hayatta da aynısı oluyor maalesef. Baba başkasıyla evlenebiliyor ama anneye ‘yapamazsın’ diyor herkes. Toplum kadına sürekli, ‘Çocuğunu düşün’ ültimatomu vermiyor mu? Yuvayı yaptı ya dişi kuş; acı çekse de, mutsuzluktan geberse de sürdürecek o hikayeyi öyle mi? Evlilik bitse bile, kıracak dizini, oturacak evinde, çocuğuna bakacak. Volkan Bey, ikinci evlilikten canı sıkılıp geri dönünce de ‘Asya’yı bıraktığı yerde bulacak.

Yerler sizin çifte standartınızı! Asya da insan ya sonuçta; bir noktadan sonra isyan etti oğluna; “Baban tarafından aldatıldığımda ağlamadığım için, güçlü durduğum için, yerlerde sürünmediğim için, mutlu olmayı istediğim için özür dilerim oğlum” diyerek. Ama ne oldu? O kimseye pabuç bırakmayan güçlü Asya; en zayıf karnı, biricik çocuğu üzülmesin diye kendi mutluluğundan vazgeçti ve evlenme teklifini geri çevirdi.

‘Sadakatsiz’ kadından yana, toplumun kodlarını tınlamayan, ezber bozan bir kadın dizisi olduğu için sinir oldum tabii! O yüzden istiyorum ki Asya parmağına o yüzüğü taksın! Asya herkese inat mutlu olsun. Çocuğuna da bunu anlatsın, öğretsin bir şekil. Bunlar bir yerde, gerçek hayatı da etkilesin. Yani bu mutluluk hem Asya’nın, hem izleyicilerin hakkı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 148 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 144 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar