Aşı karşıtlarını memnun etmek ne zormuş yahu!

Sonunda karar çıktı; aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğu geldi. Bundan sonra... Aşısız olanlardan konser, sinema ve toplu taşımada ve yolculuktan 48 saat önce test istenecek. Eğitim sektöründe...

Sonunda karar çıktı; aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğu geldi. Bundan sonra... Aşısız olanlardan konser, sinema ve toplu taşımada ve yolculuktan 48 saat önce test istenecek. Eğitim sektöründe çalışanlar da haftada iki kez test yaptıracak. Aşı yaptırmayanların hayatı testle geçecek anlayacağınız. Gerekli miydi? Sonuna kadar! Hoş, test sonuçları da her zaman güvenilir olmuyor ama yapacak bir şey yok. ‘Yetmez ama evet’ diyeceğiz mecburen. Belli ki, aşı karşıtlarına PCR testi zorunluluğu ile vatandaşa aşı baskısı yapmama kararı alındı ama aşı karşıtları yine şikayetçi!!

Ne olsun istiyorsunuz acaba? Aşıda risk olabilir tamam... Ama biz normal yaşamımıza devam edebilmek için bunun tek çare olduğunu düşündük ve aşı olduk. Siz ‘benim bedenim benim kararım’ diyorsanız; bir zahmet test yaptırın hiç değilse! Bakalım bu arada, bu meretin yayılması duracak mı? Hiç değilse bunu anlamamız için bir müsaade edin.

Bu arada karardan veliler de hiç mutlu değil. Geçen gün bir arkadaşım, “Çocuğumun aşısız öğretmenle aynı sınıfta olmasını istemiyorum. Aşı olmamak bir hak ise okula gelmesinler. Biz aşının riski neyse alıyoruz ama karşı tarafın canı o kadar kıymetli ki; hem almıyor, hem çocukları riske sokuyor. İnsaf!!” diyerek isyan ediyordu. Şimdi bu veli haksız mı?

En son pandemiden önceki sene gelmiştim Bozcaada Caz Festivali’ne. Çok keyifliydi; tadı damağımızda kalmıştı resmen. Araya pandemi girdi, festival geçen yıl sadece dijital ortamda gerçekleştirildi ama bu yıl bıraktığımız yerden devam ettik. Tabii katılım sayısı yarıya indirilmiş şekilde! Sanki daha butik, daha tatlı olmuştu laf aramızda! Tabii isteyen online olarak da izleyebilir.

Festival bugün de devam ettiği için bu notu da buraya düşüyorum. Üç gün boyunca festivalde onlarca müzisyen, caz sanatçısı, onlarca etkinlik ve dinleti gerçekleştirildi. Seçil Akmirza, Çağrı Sertel, Korhan Futacı gibi isimler, Büyük Ev Ablukada gibi gruplar sahne aldı; en büyük ilgiyi de İlhan Erşahin ve Ceylan Ertem çekti. Bozcaada Ensemble ile sahneye çıkan Ceylan Ertem, “Size güzellikler yaşatmak için buradayız. İnşallah 20 yıllar, 50 yıllar devam etsin bu festival, Bozcaada da her zaman böyle yeşil ve bakir kalsın” deyince; büyük alkışı da kaptı.

Ben festivalden paylaşım yaptıkça, “Kimsede maske yok” eleştirileri arka arkaya geldi. Bu ezbere cümleden de o kadar bıktım ki artık... Her katılımcı HES kodu kontrol edildikten sonra içeri alındı elbette. Ve açık havada yapılan bir etkinlikteydik malum. Artık kimse HES kodsuz ve üstteki yazıda belirtildiği gibi negatif test sonucu olmadan kalabalığa karışamayacak çok şükür, bu soru da biter belki böylece!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 145 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 170 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar