Araçta sigara yasağı içmeyenler için uygunmuş!

Daha önce yazmıştım… Özel araç içerisinde sigara içilmesini yasaklayan kanunu, komik ve abartılı bulanlardanım. Kamusal alanda içmiyorsan, sigara satışı da legalse; kendi aracında içmenden kime...

Daha önce yazmıştım… Özel araç içerisinde sigara içilmesini yasaklayan kanunu, komik ve abartılı bulanlardanım. Kamusal alanda içmiyorsan, sigara satışı da legalse; kendi aracında içmenden kime ne? Bu benim düşüncem ama insanlar ne düşünüyor? Acaba son zamlar sigara içenleri nasıl etkiliyor? Son dönemde sıkça tartışılan ve konuşulan bu sorulara, NG Araştırma şirketi cevap bulmaya çalışmış. Bazı sonuçlar şöyle:

■ Sigara içenlerin yüzde 45’i arabada sigarayı yasaklayan kanunu olumsuz, yüzde 28’i ise kısmen olumlu buluyor. Sigara içmeyenlerin yarısından fazlası ise arabada sigara içilmemesine tam destek veriyor.

■ Her 4 kişiden 1’i kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanuna uyulmadığını düşünüyor.

■ Kamuya açık alanlarda sigara içilmesi, içmeyenleri rahatsız ediyor. Sigara içenler çok kısıtlandıklarını düşünse de; içmeyen her 5 kişiden 2’si park, sahil şeridi, orman, hastane bahçesi gibi yerlerde bile sadece belirlenen alanlarda sigara içilmesi gerektiğini düşünüyor.

■ Her 3 kişiden 2’si sigara kullanımı kaynaklı hastalıkların, devletin sağladığı ücretsiz sağlık hizmetleri kapsamında olmasını savunuyor.

■ Türkiye, 2018 yılı raporuna göre; yüzde 26.5 sigara kullanım oranıyla OECD ülkeleri arasında ikinci sırada... Ancak 2019 yılı içerisinde sigaraya üst üste yapılan zamlar alışkanlıkları değiştirmiş. Sigara içen her 3 kişiden 1’i, zamlar sonrası daha az sigara içtiğini belirtiyor. Daha uygun fiyatlı markalara yönelenlerde de artış var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 85 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 147 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 142 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 166 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar