Anlam arıyorum sayın hakim!

Bazı hukuki olaylarda verilen kararları, adalet kavramını, hakimlerin vicdanlarını sorgulamaktan kendimi alamıyorum. Hele son günlerde bu hikayeler o kadar arttı ki, artık şaşkınlıktan ağzımı kapatamaz...

Bazı hukuki olaylarda verilen kararları, adalet kavramını, hakimlerin vicdanlarını sorgulamaktan kendimi alamıyorum. Hele son günlerde bu hikayeler o kadar arttı ki, artık şaşkınlıktan ağzımı kapatamaz durumdayım. Mesela geçenlerde İstanbul Bağcılar’da yaşanan olay… Bülent Akdemir, hasta yakınlarının saldırısına uğrayan hemşire arkadaşını korumaya çalışırken, elindeki çayı fırlatmış saldırganlara. Ve sıcak çayları iki kişinin üzerine dökerek onları yaraladığı gerekçesiyle hakkında dava açılmış, 4 bin TL cezaya çarptırılmış.

Diyelim ki karar haklı, doğru... Peki saldırganların beraat etmesi acayip değil mi? ‘Sana saldırsalar da ses çıkarma, karşı koyma, seni öldürebilir ama çay falan fırlatamazsın’ mı diyor hakimler? Birini bırakma gerekçen varsa, diğeri için neden yok? Vallahi anlamıyorum, billahi anlamıyorum. İşte bir başka tuhaflık… Muğla’da kız arkadaşı Zeynep Şenpınar’ı dövdükten sonra 37 yerinden bıçaklayan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu, “canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyor.

Mahkeme, katile ‘iyi hal’ indirimi uyguluyor ve müebbet hapis veriyor. Şaşkınım ve soruyorum; iyi hal bunun neresinde? Birini 37 yerinden bıçaklayan insanda nasıl bir iyi hal gördü de cezasında indirim yaptı hakim? Bir decoder falan mı verseniz bize? Kararlarınızın gerekçesini anlamak için bir kılavuz mu çıkarsanız? Anlam aramaktan yorulduk bittik zira, adalete inancımız da sınırda.

Öte yandan dünkü Posta’nın manşetinde bir haber vardı. Necla K. İstanbul’da birlikte yaşadığı adam tarafından 7 yerinden bıçaklanıyor ve ağır yaralanıyor. Mahkeme sürerken kadın sanığı affedip evleniyor. Ama hakim affetmiyor. Saldırgan, 3 yıl 9 ay ceza alıyor.

Olması gereken bu değil mi? Adalet, sen affetsen de tecelli etmesi gereken bir şey değil mi? Sürekli iyi haller uygulamak mı, ne olursa olsun suçlunun cezasını çekmesi mi? Hangisi adalet Hakim Bey?

Şu kısır karantina gündemini Yıldız Tilbe ve Tarkan kurtardı resmen. Herkes gönderilen ama alınmayan pası konuşuyor. Olayı bilmeyenlere özet… Pandemi döneminden olumsuz etkilenen binlerce müzisyen, seslerini duyurmak için sosyal medyada bir kampanya başlattı. Herkes şarkısını bir kuble söyleyerek pası başkasına atıyor. Yıldız Tilbe de ‘Kış Güneşi’ şarkısını söyleyip, topu yıllar önce şarkıyı verdiği Tarkan’a attı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 89 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 147 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 170 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar