Affetmeyiz asla sizi

Farkında mısınız; kadınlara yönelik ayrıştırıcı, ötekileştirici dil ve en önemlisi şiddet eskisinden daha fazla tepki çekiyor. Şükür ki öyle. Bu işte sosyal medyanın tepkisi...

Farkında mısınız; kadınlara yönelik ayrıştırıcı, ötekileştirici dil ve en önemlisi şiddet eskisinden daha fazla tepki çekiyor. Şükür ki öyle. Bu işte sosyal medyanın tepkisi gerçekten çok önemli. Mesela Ozan Güven’in sevgilisine şiddet göstermesi kesinlikle affedilmedi. Nitekim o da tepkilerin ardından bir karar aldı ve oynadığı ‘Babil’ dizisinden ayrılmaya karar verdi. Olması gereken oldu yani.

Bu saatten sonra, onu izleyenlerin, olan biteni unutması mümkün değildi zaten. Bakmayın, aklı başında insanlar artık kadına şiddete isyan ediyor. Hepimiz bıktık, ‘yeter’ diye bağırıyoruz, bitsin istiyoruz. En ufak kelimelere dahi tahammülümüz kalmadı. Geçtiğimiz günlerde bir sunucunun ekranda kadınları ayrıştırması da cezasını buldu. beIN Sports’ta görev yapan Melih Şendil, bir maçta yorum yaparken “Kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” demişti.

Büyük tepki çeken bu konuşma nedeni ile kanal, sunucunun işine son verdi. Kanalı affetse, zaten toplum vicdanı affetmezdi. Bakın, önceki gün POSTA’nın manşetinde de şahane bir haber vardı... Trafikte önüne geçti diye bir kadına saldıran adam serbest bırakıldı.

Kadın da telefonla kaydettiği o anları yayınlayıp, o adamı tutuklattırdı. Yani artık sosyal medya sayesinde kadınlar korkmuyor, sinmiyor, susmuyor. Bu sosyal medyanın gücüdür. Gazetem diye söylemiyorum, POSTA’nın bu duyarlılığına da bir kadın yazar olarak mest oluyorum. Kadınlara destek veren yazıişlerine teşekkürler.

Bozburun Türkbükü olur mu?

Bu gidişle maalesef olacak! Bunu yazarken üzülüyorum; Türkiye’nin en bakir lokasyonlarından biri özellikle tekneciler için Türkbükü olma yolunda.. Niye mi? Anlatayım… Arkadaşlarım davet edince; Selimiye Bozburun taraflarına geçtim, ilk kez.. Buraların salaşlığını, huzurunu keşfettikçe, neden daha önce gelmemişim diye hayıflandım açıkçası. Bu arada ben mutluyum ama bölgeye sürekli gelenler, burada yaşayanlar pek değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 88 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 150 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 145 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 169 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar