Kurtuluş savaşı ustası

“Asıl cephe iç cephedir. Bütün ülkenin aynı fikir ve kanaatte olarak yekvücut olarak kurmuş oldukları cephedir. Görünüşteki cephe, ordu cephesinin sarsılması, değişmesi, yenilmesi...

“Asıl cephe iç cephedir. Bütün ülkenin aynı fikir ve kanaatte olarak yekvücut olarak kurmuş oldukları cephedir. Görünüşteki cephe, ordu cephesinin sarsılması, değişmesi, yenilmesi, çözülmesi hiçbir zaman bir milleti ve bir ülkeyi mahvedemez. Bunun hiçbir önemi yoktur. Asıl öneme sahip olan ve asıl ülkeyi temelinden yıkan ve halkını esir eden iç cephenin düşmesidir.” (Mustafa Kemal Atatürk)

Geçtiğimiz hafta, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendisine sorulan bir soru üzerine, Afrin operasyonunun siyasete alet edilmesinin doğru olmadığını belirtti. Başbuğ’un bu haklı tepkisine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir defa siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi?” diyerek çok sert bir cevap verdi. Ne yani! Sayın Başbuğ, “Afrin operasyonunu siyasete alet etmek gerekir” mi deseydi! Türkiye açısından çok önemli    olan bu operasyonu siyasete alet etmek kadar, bu zor günlerde toplumu bölecek, kutuplaştıracak açıklamalardan da özenle sakınmak gerekir.

Atatürk, Türk Milleti’nin varlık yokluk kavgası durumundaki Milli Mücadele’yi iç cepheyi güçlendirerek, birlik ve berberliği sağlayarak, ortak akılla kazanmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Atatürk’ün vizyonu” Laik Cumhuriyet 31 Ekim 2022 | 309 Okunma Türkiye’nin akıl çağı 24 Ekim 2022 | 192 Okunma Nutuk 95 yaşında 17 Ekim 2022 | 251 Okunma 100. yılında Mudanya Ateşkes Antlaşması “Atatürk, Emperyalizmi Çaresiz Bıraktı” 10 Ekim 2022 | 210 Okunma Abdülhamit’ten Vahdettin’e “Geçmişi Yeniden İnşa Etmek” 03 Ekim 2022 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar