TRT’ye neden yükleniyorlar?

Son yıllarda TRT bu milletin değerlerini öne alan yayınlar yapmaya başladı. Özellikle bu çizgi Diriliş Ertuğrul Dizisi ve Payitaht Abdülhamit dizisiyle belirgin hale geldi. Hakkını yemeyelim TRT her dönem milletin...

Son yıllarda TRT bu milletin değerlerini öne alan yayınlar yapmaya başladı. Özellikle bu çizgi Diriliş Ertuğrul Dizisi ve Payitaht Abdülhamit dizisiyle belirgin hale geldi. Hakkını yemeyelim TRT her dönem milletin ortalamasına göre yayın yapmıştır. Bu milletin dinine ve diyanetine saygılı olmuştur. Ancak son dönemde ortaya konulan yayın çizgisi bu anlayışın çok ötesine geçerek toplumu bilgilendirme görevini de üstlenmiştir.

Dünyada gelişen siyasi olaylar, ekonomik olayların arka planını ortaya koymaya başlamıştır. Gerek habercilik  gerekse program ve dizilerde ortaya koyduğu anlayış halkımızı bilinçlendirmektedir. Eski Türkiye’de yayın yapan TRT toplumun ahlakını göz önüne alırdı ancak şuur vermezdi. Tam tersi narkoz verirdi. Payitaht Abdülhamit dizisiyle İngiliz, Alman, Yahudilerin Osmanlıyı nasıl yıktıklarını gördük. Cennetmekân Sultan Abdülhamit Han’a kurulan tezgâhları gördük. Eski Türkiye’de olsa bu diziler çekilmezdi. Yine Diriliş Ertuğrul dizisiyle bir milletin nasıl şahlandığını gördük. Halkımızın özgüveni arttı.

Bugünlerde bu kurumumuz hedef tahtasına yerleştirildi. Sürekli eleştiriler var. Elbette yapıcı eleştiriler olmalıdır. Ancak amaçları yapmak değil yıkmak. Bu kurumun milli ve yerli tutumundan rahatsız olanlar var. Geçtiğimiz günlerde TRT Genel Müdür İbrahim Eren, Eurovision Şarkı Yarışması’na ilişkin soruya şu karşılığı verdi: “Şu anda katılmayı düşünmüyoruz. Oylama sistemi gibi gerekçelerimiz var. Bir de kamu yayıncısı olarak, Avusturyalı birinci olan sakallı, etekli, cinsiyet kabul etmeyen, herhangi bir cinsiyeti olduğunu söylemeyen, ‘Aynı anda hem erkeğim hem kadınım’ diyen birini saat 21.00’de, çocukların seyrettiği bir zamanda ben canlı yayımlayamam ki. Avrupa Yayıncılar Birliğine, Eurovision’la ilgili olarak ‘Siz saptınız değerlerinizden’ dedim…”

Evet, bu saldırıların arkasında bu dik duruş var. Milletin değerlerine sahip çıkan bir yönetim var. Bugünlerde TRT Çocuk kanalı da yerden yere vuruluyor. TRT’nin en başarılı projesi bana göre TRT Çocuk kanalıdır. Çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizi anlatan çizgi film izletiyorlar. Çocuklarımızın akıl ve ruh sağlığını dikkate alıyorlar. Hem modern bilim hem manevi bir çizgide yayın yapıyorlar.  

Bizim çocuklar ellerinde akıllı cep telefonu ya da bilgisayarla başka dünyalarda geziyorlar. Sokaklar evlerden daha güvenli hale geldi. İnternetin büyülü dünyasında her türlü sapkın kişi ve anlayışlarla karşılaşıyorlar. TRT, çocuklarımızı yabancı kişi ve zihinlere kaptırmamak için çaba sarf ediyor. Bu bağlamda TRT Çocuk büyük hizmet ediyor. Birkaç gündür bu kanal ile ilgili ahlaksız paylaşımlar var. Sosyal medyada karalama kampanyası var. Onlar da bilirler ki TRT yönetimi bu ahlaksızlıkları yapmaz. Amaçları ahlakı yaşatmak olan kişilere bu iftirayı atanların bir tek hedefi var. Çocuklarımızın zihin dünyasını işgal etmek. Onları bu toplumun değerlerinden uzaklaştırmak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 281 Okunma İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 611 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 754 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar