“Seni Başkan Yaptırmayacağız Erdoğan”

Bu cümle hepimizin malumu. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ait. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesmek, Erdoğan karşıtlarını bir potada toplamak için sarf edilmişti. Bu...

Bu cümle hepimizin malumu. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ait. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesmek, Erdoğan karşıtlarını bir potada toplamak için sarf edilmişti. Bu slogan yedi haziran seçimleri öncesinde oldukça etkili olmuştu. HDP barajı aşarken AK Parti koalisyon kuracak bir vekil sayısına ulaşabilmişti. Demirtaş ve ekibi Erdoğan’ın iç barış, kardeşlik için ortaya koyduğu açılım ve kardeşlik sürecini boşa çıkaran bir duruş ortaya koydular. Kürt sorununu, terör sorununun çözümü için risk alan Erdoğan’a ihanet ettiler. Diyarbakır’da, Cizre’de her yere hendek kazdılar. Barış ortamını mayın döşemek için kullandılar.

Bu çizgi; anlaşılan devam ediyor. Demirtaş’a “seni başkan yaptırmayacağız” dedirten üst akıl şimdi yine devreye girmiş durumda. İYİ Parti adlı yeni bir partimiz oldu. Bu partinin en temel görevi Erdoğan’ı başkan yaptırtmamak. Onlar da biliyor ki iktidara gelmeleri mümkün değil. Yüzde kaç oy alırlarsa alsınlar, alacakları oy Erdoğan’ı başkan yaptırmayabilir. Bu proje daha önce tutmuştu. Bu hesabı yapanlar bu işte usta anlaşılan.

Ha bu arada HDP ve İYİ Partinin söylem benzerliği tesadüf değil. Türkiye’nin Kızıl Soros’u olarak bilinen Osman Kavala’nın bu projelerin fikir babası olduğu belirtiliyor. Demirtaş’a “seni başkan yaptırmayacağız” dedirten Kavala ve ekibi, İYİ Parti’ye de “seni başkan yaptırmayacağız” söylemini tekrarlatıyor olmalı. Başta Gezi olayları olmak üzere ülkemizdeki sokak hareketlerinin arkasında Kızıl Soros’un olduğu bir gerçek. Doğru mu bilmem Meral Akşener’in Osman Kavala ile akraba olduğu söyleniyor.

Buradan şunu belirtelim. Siyaset halkla yapılıyor. Kızıl Soros, Demirtaş ya da Akşener; Erdoğan’ı başkan yaptırmak istemeyebilir. Ancak buna güçleri yetmez. Millet ne derse o olur. Bir takım projelerle, kaos arayışlarıyla, uluslararası kuşatmalarla Erdoğan’ın başkanlığı engellenemez. Bu arkadaşlara tavsiyem halka gitmeleridir. Türkiye’yi kuşatan çevrelerin proje aparatı olmalarını tavsiye etmem.


Bu arada yeri gelmişken belirteyim, AK Parti çevrelerinde sayıları azda olsa, Akşener’i istiskal etme, partisi ile alay etme, hor görme dili mevcut. Bu dil Akşener’i küçültmez tam aksi büyütür. Üç tane trolün, üç gazetecinin kullandığı dil ile bir yere varmak mümkün değildir. Nihayetinde karar verecek olan millettir. Bir parti halkta karşılığı varsa yaşar. Eğer halkta karşılığı yoksa yaşayamaz.

Ben Akşener ve partisini eleştirirken seviyeli ve nitelikli eleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve hatta görmezden gelmek bile bir yöntemdir. Akşener’e ilişkin en temel eleştirim şu. İYİ Partiyle ülkemizi yine ABD’nin ileri karakolu haline getirmek istiyorlar. Akşenerli bir Türkiye demek, şortlu medya patronlarının hükümet kurması, hükümeti yıkması demektir. Mandacı, batıcı, ithal ikameci bir dönemin gelmesi demektir. AB ülkelerinin vekillerinin ikide bir ülkemizi denetlemeleri demektir. IMF kapılarında para dilenmek anlamına gelir. Akşener ve hareketi Türkiye’nin milli kazanımlarından vazgeçilmesi demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.267 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 281 Okunma İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 611 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 154 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar