Mustafa Tuna iyi bir emanetçidir ama

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni Başkanı Mustafa Tuna sessiz sedasız göreve başladı. Tuna’yı yakından tanıyanlar bilir gürültüyü sevmez. Benim çok hoşuma giden bir söz vardır. “Sesini...

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni Başkanı Mustafa Tuna sessiz sedasız göreve başladı. Tuna’yı yakından tanıyanlar bilir gürültüyü sevmez. Benim çok hoşuma giden bir söz vardır. “Sesini değil sözünü yükselt”, yani gürültü yapmak, reklam yapmak, şov yapmak marifet değil. Önemli olan icraat yapmak, hakikati söylemek anlamına gelir.

Başkanı ilk olarak Ankara milletvekili iken tanımıştım. O zaman Ostim TV’de çalışıyordum. Birkaç program yapmışlığımız vardır. Daha sonra Kon TV’de sıklıkla konuk ettik. Uzun yıllardır tanıdığım Mustafa Tuna’nın unutamadığım bir sözü vardır. Sanırım Sincan’da yapılan güreş turnuvasında söylemişti. “Sinan bu güreş medyanı er meydanı. Bileğine güvenen, yüreğine güvenen çıkar bu meydana. Erlik sadece güreşte olmaz. Belediye icraatlarında da er olacaksın. Kamunun hakkını koruyacaksın. Milletin parasına sahip çıkarken de er olacaksın. Er olmak adam işidir. Herkes er olamaz” demişti.

Sincan Belediye Başkanı seçildiğinde de sürpriz yapmıştı. Sincan ilçe başkanı ve belediye başkanı arasındaki çekişme sonucunda aradan sıyrılmıştı. İlk yıl yüzde 49 oyla seçilen tuna ikinci dönemde yüzde 57 oy aldı. Mustafa Tuna mütevekkil bir insan. Hesap adamı değil hasbi bir adam. Niyet hayır olunca akıbet de hayır oluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığında da sürpriz yaptı. Sessiz ve etkili belediyecilik çalışmaları ona bu başarıyı getirdi.

Siz bakmayın Tuna’nın sesinin fazla çıkmadığına. Türkiye’nin en iyi mühendislik fakültelerinden biri olan İTÜ mezunudur. Burada mastırını, doktorasını tamamlamış, Amerika’da eğitim almış başarılı bir şantiyecidir. Ankara’ya çalışan, üreten bir başkan olarak önemli hizmetler verecektir. Sincan’da çok güzel işler yaptı. Köy havasında olan Sincan’ı geniş caddeler, yollar, açarak modern yaşanılır bir kent haline getirdi. Büyük parklar yaparak Sincanlı’ya nefes aldırdı. Dünya malında gözü yok. Yapılan yanlışlara viran olası hanede evlad ü iyal var diyecek durumu da yok. 

Geçen gece aradım. Yav bu saatte bir başkan aranır mı demedim. Kendisine hayırlı olsun başkanım. Artık şehreminisiniz sizi gece gündüz arayacağız. Kusura bakmayın. Bu makam büyük bir hizmet makamı. Ankaralının canı da malı da size emanet dedim. Başkan çok memnun oldu. 

Gelelim yazının başlığına. Mustafa Tuna bu koltukta emanetçi olmaz. Hatır ve gönülle bu makama gelmemiştir. Bileğinin hakkıyla, alın teriyle, zekâsıyla gelmiştir. Bazı dostlar Mustafa Tuna 2019 yılında aday olmaz. Gelecek yerel seçimlere kadar bu koltukta oturur daha sonra da aday yapılmaz diyorlar. Mustafa Tuna’nın bir ağabey olarak emanetçi olduğu dillendiriliyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 134 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 749 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 206 Okunma Yeniden Refah Partisi kaybettirdi…! 07 Nisan 2024 | 663 Okunma CHP’nin DEM’le imtihanı yakında başlayacak... 04 Nisan 2024 | 812 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar