Melih Gökçek gider mi?

Her zaman tartışılan bir başkan olmuştur Melih Gökçek. Başkan tarz itibarıyla polemikleri ve kavgayı seviyor. Ancak bütün suçu da Gökçek’e yıkmak bana haksızlık gibi geliyor. Seveni de çok...

Her zaman tartışılan bir başkan olmuştur Melih Gökçek. Başkan tarz itibarıyla polemikleri ve kavgayı seviyor. Ancak bütün suçu da Gökçek’e yıkmak bana haksızlık gibi geliyor. Seveni de çok, sevmeyeni de. Yaptığı hizmetleri takdir edeni de var, etmeyen de. Ama her daim gündemde bir belediye  başkanı. Dile kolay;  beş dönem seçilmek. Elbette başkanın siyaset yapma biçimi, belediye hizmetleri eleştirilebilir. Haklı ve yapıcı eleştiri yapanlara saygı duymak gerekir. Ancak bir de ideolojik olarak Gökçek’e düşmanlar var. Bu düşmanların  asıl gayesi Gökçek nezdinde medeniyetimizi, dini değerlerimizi, devletimizi, kültürümüzü  yıpratmak.

Son yıllarda ne kadar kritik eşik varsa Gökçek yerli ve milli tutum takınmıştır. Mesela Gezi olaylarını ele alalım. O dönem Ak Parti içerisindeki bazı bakanlar ve siyasiler Gezi olaylarını bir çevre olayı olarak görmüşlerdi. Cumhurbaşkanımızı suçlamaya başlamışlardı. Oysa bu olayların arka planı Erdoğan’ı devirme projesiydi. Cumhurbaşkanımız o gün yurt dışındaydı. Ülkemize döndüğünde havaalanında görkemli bir karşılama oldu. Bu karşılama için ilk çağrı Melih Gökçek’ten geldi.  Gezicilerle pazarlık yapan siyasilerimiz Erdoğan’ı suçlarken  Melih Gökçek Erdoğan’a destek verdi. Geziciler ne diyordu. “Üçüncü Havaalanını yapmayın, köprü yapmayın, Avrasya Tünelini yapmayın” demişlerdi.

 Ülkemize ekonomik katkı yapacak projelere karşı çıkmışlardı. Bu rezalete Ak Parti içerisinden bile destek verenler oldu. Gökçek milli ve yerli duruş gösterdi. Günlerce Erdoğan’a destek için medyada, alanlarda hizmet verdi. Gezi Parkında güya çevre için toplananlar Dolmabahçe Sarayını basıp  Erdoğan’ı devireceklerdi. Belki de Menderes gibi asmayı planlamışlardı.

Fetö ile mücadelede en samimi  isimlerden birisi Melih Gökçek’tir. 17-25  Aralık’tan sonra Cumhurbaşkanımızla Fetö’ye karşı kol kola mücadele vermiştir. Geçmişte devletin tüm kurumları Fetö’ye destek vermiştir. Gökçek de Fetö’ye belediyenin imkanlarını açmıştır. Bu konuda hiç şüphe yok. Ancak Cumhurbaşkanımız  Fetö ile mücadeleye başlayınca en sert şekilde Gökçek Fetö ile mücadeleye başlamıştır. Sosyal medyada, bazı basın yayın organlarında Gökçek’in hedef alınması bu samimi mücadelesi nedeniyledir.

15 Temmuz Gecesi darbeye karşı ilk açıklamayı yapanlardan birisi de Melih Gökçektir. Ak Partili bazı bakanlardan, genel başkan yardımcılarından önce televizyonlara bağlanıp açıklama yapmıştır. Oğlu Osman Gökçek de darbeye karşı ilk açıklama yapanlardan birisidir.

Gökçek; Türk İslam Medeniyetini savunan önemli bir siyasidir. O nedenle solcular, Fetöcüler, mandacılar, darbeciler kendisini hedef haline getirmiştir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 604 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 752 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 206 Okunma Yeniden Refah Partisi kaybettirdi…! 07 Nisan 2024 | 666 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar