Kayseri Reis’i bekliyor…

Hafta sonu Cumhurbaşkanımız Kayseri’ye geliyor. Hastane açılışı yapacak ve kadın kolları kongresine katılacak. Ben de birkaç gündür memleketim Kayseri’deyim. AK Partiden aday adayı olduğumuz için...

Hafta sonu Cumhurbaşkanımız Kayseri’ye geliyor. Hastane açılışı yapacak ve kadın kolları kongresine katılacak. Ben de birkaç gündür memleketim Kayseri’deyim. AK Partiden aday adayı olduğumuz için köylerde, çarşıda dolaşıyoruz. Kayserili dört gözle reisi bekliyor. Son günlerde tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de  Cumhurbaşkanı adayları konuşuluyor. 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün adaylığının gündeme gelmesi Kayserilileri üzmüş durumda. Kimse Abdullah Gül Bey’in Reis’e karşı aday olmasına sıcak bakmıyor.

Tamam, Sayın Gül’ü severiz. Hemşerimiz ama Reis’e karşı aday olsaydı biz oy vermezdik diyorlar. Kayseri’de en çok vefa konuşuluyor. Bir Kayserili hemşerim “Daha düne kadar 367 krizini çıkartanlar bugün Abdullah Bey’e aday ol diyorlar. Eşi başörtülü cumhurbaşkanı olmasın diyenler Sayın Gül’e aday ol diyorlar. 27 Nisan e-muhtırasına imza atanlar bugün çıkıp Abdullah Gül Bey’e aday ol diyorlar. Sayın Gül oyuna gelmesin” diyerek tepkisini dile getirdi.

 Hafta sonu Kanal 7 televizyonunda İskele Sancak programına katıldım. Başarılı televizyoncu Mehmet Acet Bey’in programında Abdullah Bey’in aday olmadan seçimleri kaybettiğini belirttim. Sayın Gül bu memlekete hizmet etmiş birisi. Değerli bir devlet adamıdır. Ancak AK Parti tabanının kendisine oy vermeyeceğini bilmeliydi. Siyaseten yaptığı doğru değildir dedim. 

Sukut ikrardan gelir diyerek Sayın Gül’ün muhalefetin çatı adaylığına sıcak bakması, ben aday değilim diye açıklama yapmaması kendisine çok zarar verdi. İsmini bu kadar gündemde tutturması fayda sağlamadı. Öte yandan siyasi vefa gereği Sayın Gül’ün ben aday değilim demesi gerekirdi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan askere, yargıya ve CHP’ye rağmen kardeşim Abdullah Gül adayımız dedi. Kimseden korkmadan, çekinmeden vefa gösterdi. Sayın Gül’ün yapması gereken daha ilk günden kardeşim Tayyip Erdoğan varsa ben aday değilim demeliydi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 131 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 749 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 206 Okunma Yeniden Refah Partisi kaybettirdi…! 07 Nisan 2024 | 663 Okunma CHP’nin DEM’le imtihanı yakında başlayacak... 04 Nisan 2024 | 812 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar