HDP’yi övün MHP’yi dövün…

 Seçimlere 10 gün kaldı. Türkiye’yi dolaşıyoruz. Vatandaşlarımızla buluşuyor onların dertlerini dinliyoruz. İlginç bir seçim olacağa benziyor. Sessizlik var. Bir de ilk defa yeni seçim sistemi test...

 

Seçimlere 10 gün kaldı. Türkiye’yi dolaşıyoruz. Vatandaşlarımızla buluşuyor onların dertlerini dinliyoruz. İlginç bir seçim olacağa benziyor. Sessizlik var. Bir de ilk defa yeni seçim sistemi test edilecek. İttifaklardaki oy geçişleri nasıl olacak kimse bilmiyor. 

SP, Deva, Gelecek Partisi seçmeni, Kılıçdaroğlu’na oy verecek mi yoksa vermeyecek mi? Cumhur İttifakı’nın tek liste olarak girmemesi vekil sayısını nasıl etkileyecek? Tüm bu konularda bir belirsizlik var. Seçim gezisi boyunca Urfa’ya Diyarbakır’a, İzmir’e, Trabzon’a gittim. Sn. Erdoğan’a bir güven var. Erdoğan’ı istikrarın adresi gibi görüyorlar. Millet İttifakının çoklu yapısı vatandaşımızı endişelendiriyor. Koalisyonlar dönemine dönmekten korkuyorlar.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için HDP’nin güçlü olduğu illerde Diyarbakır’da, Van’da Kılıçdaroğlu yüksek oy alacağa benziyor. Bu durum şunu net gösteriyor. HDP ve PKK, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. Kimse kendini kandırmasın HDP, Millet İttifakı’nın ortağıdır. 

Bu aralar bir HDP güzellemesi yapılıyor. Barış...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.226 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 281 Okunma İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 611 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 154 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 754 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar