Gakkoş diyarında….

Hafta sonu Elazığ ya da El Aziz’deydik. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Bey’in davetlisi olarak bu ilimize geldik. Belediye Başkanı Yanılmaz, Elazığ’ın en büyük mesire alanını...

Hafta sonu Elazığ ya da El Aziz’deydik. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Bey’in davetlisi olarak bu ilimize geldik. Belediye Başkanı Yanılmaz, Elazığ’ın en büyük mesire alanını açtı. Bu yaz sıcağında serin ortamlara ihtiyaç var. Uzun yıllar baraj olarak kullanılan CİP Barajı büyük bir rekreasyon alanına dönüştürüldü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın millet bahçeleri projesini başkan Yanılmaz başlatmış bile.

CİP Mesire alanının açılışına Milli Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Numan Kurtulmuş da geldi. Kurtulmuş burada güzel bir konuşma yaptı. Medeniyet değerlerimize sahip çıkarak yeniden yükseleceğimizi söyledi. Ak Parti iktidarları döneminde ülkemizin çok büyüdüğünü söyleyen Kurtulmuş kısa bir süre içinde ülkemizin dünyada sözü geçen ülkelerin başında geleceğini belirtti.

Elazığ’ın önemli sosyal donatı alanlarından biri de Fethi Sekkin Parkı. Çok büyük bir alan üzerine kurulan bu parka bölge halkı yoğun ilgi gösteriyor. İnsanlarımızın hafta sonu kaçacakları alanlar oluşturulmuş. Bu park da ülkemizde örnek gösterilecek bir park.

Başkan Yanılmaz belediyecilikte tecrübesi olan bir isim. Uzun yıllar Ankara Büyükşehir Belediyesinde yöneticilik yaptı. Elâzığ’da dikkat çeken projelerin başında ELBÜS geliyor. Yüzde yüz milli üretime dayalı elektrikli araçlar bunlar. Çevreye karşı duyarlı bu araçlar bu ilimizin yolcu taşımacılığında önemli bir rol oynuyor. Başkan Yanılmaz bu otobüslerin yerli olması için çaba sarf etmiş. Paramız ülkemizde kalsın demiş. Gerçekten güzel bir hizmet.

Elazığ deyince akla Harput geliyor. Harput’a çıkmadan bu ilimizi gezmiş sayılmazsınız. Kadim bir beldemiz Harput. Tarihi güzellikleri, doğal güzellikleri olan bu bölge zamanla turizme kazandırılmış durumda. Elazığ manevi önderlerin kenti. Bu ilimizde çok büyük veliler, alimler yetişmiş. Harput başta İslam medeniyeti olmak üzere pek çok medeniyete beşiklik etmiş durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hocalar, masonlar, localar Erdoğan gitsin diyor... 28 Mart 2024 | 2.536 Okunma Pazar akşamı haberlerde... “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum oldu...” 26 Mart 2024 | 1.188 Okunma Ankara umut tazeledi... 24 Mart 2024 | 416 Okunma Ankara il ne yapıyor? 21 Mart 2024 | 581 Okunma Yavaş fakirlik… Altınok umut… 19 Mart 2024 | 475 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar