Futbolcu Erdoğan’dan spor yorumu….

Genel olarak siyasi yazılar yazıyorum. Son haftalarda sporla ilgili yazılar da yazmaya başladım. A Milli futbol Takımımız, gerek Dünya Kupası elemelerinde gerekse Avrupa Kupası müsabakalarında başarısız oldu. Peki...

Genel olarak siyasi yazılar yazıyorum. Son haftalarda sporla ilgili yazılar da yazmaya başladım. A Milli futbol Takımımız, gerek Dünya Kupası elemelerinde gerekse Avrupa Kupası müsabakalarında başarısız oldu. Peki neden? Bu konuda üç sorundan bahsetmiştim.

Bunlardan birisi yabancı kontenjanı ile ilgiliydi. Düşünün Galatasaray-Konya maçına onbir yabancı ile çıkıyor. Bu takıma Türk takımı demek doğru olur mu? Üçüncü Lig takımlarımız bile siyah futbolcularla dolu. Yabancı kontenjanında sınır olmayınca alt yapıdan Türk futbolcu yetişmiyor. O nedenle yabancı kontenjanı sınırlandırılmalıdır. Ben tamamen yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızda 2019 yılına kadar sözleşmesi olan futbolcular var. Ondan sonrası için yabancı oyuncu sınırlamasına sıcak baktığını belirtti.

İkinci konu alt yapı eksikliği. Alt yapıda eksiklik yok deniliyor bence var. Alt yapı demek sadece saha demek değil ki. Hoca demek, antrenör demek, sağlık ekibi demek, yol parası demek, bunlarda ciddi sorun var. Amatör spora son dönemde hükümet çok destek veriyor ancak yeterli değil.

Bana göre üçüncü ve en büyük sorun eğitim ve öğretim sistemimizin spora uyumlu olmamasıdır. Bakın bir genç, ya okula gitmek zorunda ya da spora gitmek zorunda. Geçen yazımda belirttim. Bizim çocuk profesyonel futbolcu olmak istiyor. Okul buna gerekli ilgiyi göstermiyor. Ders saatlerini ona göre ayarlamıyor. Ya okul ya spor diyor. Böyle bir rezalet olur mu? Okul ve spor planlamasını kim yapacak? Bu noktada okullara çok önem vermek gerekiyor. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda önemli açıklamalar yaptı. Bu açıklamaları futbolcu Erdoğan olarak yapması önemli. İETT’de futbol oynamış, ter dökmüş spor aşığı bir lider Erdoğan. Olayın Milli Eğitim boyutunu da güzel bir biçimde ortaya koydu: 

“Milli Eğitim Bakanlığımızla beraber orta öğretimden üniversiteye kadar süratle biz kapalı spor salonlarına ağırlık verelim ve buralarda özellikle baskette bu işi geliştirelim. Bunu yapmamız lazım. Eskiden bizim İETT voleybolda çok güçlüydü. İTÜ basketbolda çok çok güçlüydü. Bunu, Amerika’da falan dikkat edilirse, kolejler işin başını çekiyor. Bütün projelerde orta öğretimde ve üniversitelerde bunu yaygınlaştırmaların hesabı içerisindeyiz. Üniversiteler arasında da bu müsabakaların yapılmasını istiyoruz. Yurtlar, okullarda kapalı spor salonları yapıyoruz. O enerjiyi bir yere vermesi lazım. Modern tesisleri yaparak buraları halledelim diyoruz.”

Evet, öncelikle spor ve okul arasındaki uçurumu gidermek gerekiyor. Spor Bakanı Osman Bak Bey ile Eğitim Bakanı İsmet Bey bir araya gelmelidir. Okullarda bir düzenleme şart. Bu konularda bir düzenleme olursa başta futbol olmak üzere Türk sporu daha ileriye gidecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 609 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 752 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 206 Okunma Yeniden Refah Partisi kaybettirdi…! 07 Nisan 2024 | 667 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar