Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanımızla ne zaman görüştü?

Bugünlerde ittifak arayışları var. Cumhur ittifakı ile birlikte siyasi partilerin bir araya gelme arayışı hızlandı. Bu noktada en çok merak edilen soru Saadet Partisinin Cumhur İttifakı içerisinde yer alıp...

Bugünlerde ittifak arayışları var. Cumhur ittifakı ile birlikte siyasi partilerin bir araya gelme arayışı hızlandı. Bu noktada en çok merak edilen soru Saadet Partisinin Cumhur İttifakı içerisinde yer alıp almayacağı sorusu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanımızla görüştü. Bu toplantıdan somut bir cevap çıkmadı. 

Cumhurbaşkanımızın Saadet Partisine ittifaktan öte bir teklif sunduğu, bütünleşelim dediği belirtiliyor. Saadet Partisi yönetimi bu teklife sıcak bakmıyor. Bu görüşmenin ardından Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop Bey, Saadet Partisi Genel Merkezinde Temel Karamollaoğlu ile görüşme yaptı. Uzun süren bu görüşme neticesinde bir sonuç alınamadı. Saadet Partisi yönetiminin cumhur ittifakına sıcak bakmadığı artık sır değil. O nedenle sürekli hükümetle araya mesafe koyan açıklamalar yapıyorlar.

Bu aralar Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan ile ilgili haberler yazılıyor. Hükümetin Saadet Partisinden ümidi kestiği için Erbakan Vakfına yöneldiği söyleniyor. Bu haberlerin doğru olup olmadığını Fatih Bey’in yakın çevresinden bir dostuma açtım. Bu konularda sözüne itibar ettiğim dostum Fatih Beyle beraber karar alma süreçlerinde etkili. Kendisine AK Parti ile görüşme olup olmadığını, Cumhurbaşkanımızın Fatih Beyle bir araya gelip gelmediğini sordum. Hatta çıkan haberlere göre milletvekili pazarlığı yapıldığı ifade ediliyor bu konuda ne diyorsunuz dedim. 

Kendisi “Biz Sayın Cumhurbaşkanımızla hiçbir zaman bir araya gelmedik. Fatih Erbakan Bey, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la en son rahmetli Annesi Tenzile Hanımın vefatında bir araya geldi. Cumhurbaşkanımıza başsağlığı diledi. O günden sonra Sayın Erdoğan’la Fatih Bey hiçbir şekilde bir araya gelmedi. Pazarlık yapıldı. Aracılar devreye girdi gibi haberler tamamen yalan. Biz pazarlıkla hareket etmeyiz. Bizler Erbakan Hocamın ortaya koyduğu milli görüş prensiplerine bağlı insanlarız. Bizde menfaat olmaz. Bizde ilke olur. Bu ilkelerin etrafında birliktelik olur. Evet demedik. Hayır da demedik. Ancak HDP ve CHP ile bir araya gelmemiz söz konusu olamaz” diye konuştu.

Hükümete körü körüne karşı çıkmanın doğru olmadığını belirten dostum hükümetin güzel hizmetlerini de takdir ettiklerini söyledi. “Rahmetli Erbakan Hocam 20 yıl önce memleketin her iline havaalanı yapmalıyız demişti. Bu hükümet her ile havaalanı yaptı. Bu hizmeti takdir etmek gerekir “ dedi. Yine hükümetin havuz sistemine geçmesi önemli bir karardır. Rahmetli Erbakan Hocamızın projesine sahip çıkmaları bizi memnun ediyor. Geç kalınmış bir karar da olsa havuz sistemine geçmek hayırlı bir karar olmuştur. Hükümetin bazı alanlarda Milli Görüş projelerine dönmesi sevindiricidir” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 806 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 281 Okunma İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 611 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 154 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 754 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar