Erdoğan olmasa Alaman çikolatası bekleyecektik...

AK Parti’nin kuruluş yıldönümü dün kutlandı. Bu vesileyle AK Parti iktidarının ülkemizde yaptığı değişimleri, hizmetleri yazmak istedim. Yazının başlığına gelince bu başlık ile...

AK Parti’nin kuruluş yıldönümü dün kutlandı. Bu vesileyle AK Parti iktidarının ülkemizde yaptığı değişimleri, hizmetleri yazmak istedim. Yazının başlığına gelince bu başlık ile AK Partinin hizmetleri yakından ilgili. E o zaman yazalım. AK Parti iktidara geleli 15 yıl oldu. Bu süre zarfında başta alt yapı olmak üzere ekonomide dev adımlar atıldı. Bir kere Anadolu insanının cebi para gördü. Sadece zengin beyaz Türkleri koruyan, bir de Ankara’daki bürokratları koruyan, önceleyen bir sistem vardı. Biz köylüler, esnaflar ekonomiden sosyal statülerden payımızı alamıyorduk. AK Parti hükümetleri Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde bu çarpık sistemi bozdu. Kast sistemini ortadan kaldırdı. Bu dönemde Anadolu insanının kendine güveni geldi.

Gelelim yazının başlığına, daha düne kadar bizler Alamancı yolu beklerdik. Alamanyadan gurbetçiler gelecek de çikolata yiyeceğiz. Onlardan utana sıkıla birkaç bin Euro borç isteyeceğiz. Bu borcu da harman zamanı arpayı, buğdayı satınca ödeyeceğiz. Bütün hikâye buydu. Bu hikâye aslında ülkemizin durumunu özetliyordu. Artık o dönemler geride kaldı. Almanya’dan gelen gurbetçilerimiz artık Türkiye Almanya’yı geçti. Biz burada para kazanamıyoruz. Kirayı zor ödüyoruz. Çocuklarımız işsiz diyorlar. Türkiye’de ise insanların cebi para gördü. Bizim köyde bizler Kayseri şehir merkezine otobüsle gidemezdik. Şimdi insanlar köyde bile tatile gidiyorlar.

Ulaşım ve sağlıkta dev adımlar atıldı. Tren yolu unutulmuştu. Abdulhamit döneminde yapılan tren yollarının üstüne yenileri yapılmadı. Avrupa’da trenle yolcu ve yük taşımacılığı hayli yaygın olmasına rağmen, ülkemizde nedense pek adım atılamamıştı. Şimdi yurdun dört bir yanı tren yollarıyla donatıldı. Uçağa binmek sadece zenginlerin işi iken artık fakir fukaramız bile uçağa rahatlıkla biniyor. Bu noktada Binali Yıldırım Bey’in çok büyük katkısı olduğunu bir kez daha hatırlamak gerekir.

Sağlık alanında çok önemli hizmetler verildi. Recep Akdağ Bey döneminde büyük reformlar yapıldı. Hastaneler birleştirildi. Memur başka hastaneye işçi başka hastaneye gidiyordu. Eczanelerde kuyruk olurdu ilaç almak için, günlerce hastahanelerde muayene sırası beklenirdi. Hele bir film, emar çekmek iste aylar sonraya gün alınırdı. Bu dönemleri unutmamak gerekir.

Yazımın başında belirttim. Bizim köyde vatandaş şehir merkezine gidemezdi. Şimdi herkesin kapısında traktör var. Son sistem tarım aletleri var. Çiftçilik gelişti. Köylü artık modern tarım yapıyor. Sulama kanalları kuruldu. Devlet Su İşleri önemli baraj ve sulama göletleri yaptı. Köylünün, esnafın cebi para gördü. Millet para kazanmaya başlayınca kendine güveni geldi. AK Parti iktidarlarının milletimize kazandırdığı en önemli husus özgüvendir. Halkımız artık okuyor, yazıyor iş yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 606 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 752 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 206 Okunma Yeniden Refah Partisi kaybettirdi…! 07 Nisan 2024 | 667 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar