Ebabil kuşları Bağdat’a da gelmedi…

En son yazımda Bağdat’ta olduğumuzu belirtmiş ve Irak’ı yazmaya devam edeceğimizi yazmıştım. Irak’ta gazeteciler sendikasının programına katıldık. Burada farklı ülkelerden gelen gazetecilerle...

En son yazımda Bağdat’ta olduğumuzu belirtmiş ve Irak’ı yazmaya devam edeceğimizi yazmıştım. Irak’ta gazeteciler sendikasının programına katıldık. Burada farklı ülkelerden gelen gazetecilerle tanıştık. En büyük kazanımımız Filistin Enformasyon Bakanı Mahmut Halife ile tanışmak oldu. Anadolu medyasının Filistin davasına sahip çıktığını ve dernek olarak Filistin lehinde yayınlar yaptığımızı söyledim. 

Bakan Mahmut Halife’ye ‘Türk Halkı sizin yanınızda. Ülkemizde İsrail’i protesto gösterileri var. Cumhurbaşkanımız Filistin’e sahip çıkıyor, Kudüs’e sahip çıkıyor dedim. Bakan Mahmut Halife ülkemizi yakından takip ettiklerini ve Türk halkına şükranlarını sunduklarını iletti. Bakan’a ayrıca 1,5 milyar İslam alemi 8 milyonluk İsrail’le başedemiyor dedim. Bu konuda rahmetli Erbakan Hocamın bir sözünü hatırlattım. Hocamın ‘İslam dünyası Ebabil kuşlarını beklemesin. Ebabil kuşları gelirse 8 milyonluk İsrail’i değil bir buçuk milyarlık İslam Dünyasını taşlar’ dediğini söyleyince Filistinli Bakan çok anlamlı ve doğru bir söz dercesine kafasını salladı. Bağdat yerle bir oldu. Ebabil kuşları buraya gelmedi. Kudüs’e de gelmesini bekleyemeyiz. Bizler Ebabil kuşu olmalıyız.

Bağdat’ta hayat normalleşme yolunda hızla ilerliyor. Bağdat Gazeteciler Cemiyeti bu normalleşmeyi göstermek için bizi davet etmiş. Tabi normalleşme dediysek kimse ülkemiz gibi bir durum hayal etmesin. Gene 100 metrede bir barikat var. Her yer kontrol noktası ile dolu. Hemen hemen herkesin başında bir polis, istihbaratçı var. Sıkıyönetim, OHAL koşulları devam ediyor. Ancak bir esneme olduğu da görülüyor. Irak normalleşme yolunda önemli adımlar atıyor. Irak Başbakanı İbadi bizlere bir konuşma yaptı. Irak’ta DEAŞ’ı yendiklerini ve hayatın normale döneceğini ifade etti.

Bizler Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi’yi de ziyaret ettik. Kendisi son dönemde Türkiye ile daha yakından çalıştıklarını belirtti. Cumhurbaşkanımız ve Dış İşleri Bakanımız Çavuşoğlu ile yakın temas içinde olduklarının altını çizdi. Irak Kardeşlik Ocağını da ziyaret ettik. Burada başkan Necdet Bayatlı ile görüştük. Burada aydınlar ve yazarlar Türk kültürüne sahip çıkmışlar. Edebiyat, tiyatro, müzik alanlarında önemli çalışmalara imza atmışlar.

Bağdat’ta Abdulkadir Geylani Hazretlerinin ve İmam-ı Azam Ebu Hanife Hazretlerinin kabirlerini ziyaret ettik. Türkiye’den selamlar götürdük. Ayrıca Kazımiye bölgesinde Musa Kazım Hazretlerinin kabrini ziyaret ederek dua ettik. Necef’de bulunan Hazreti Ali ve Kerbela’da bulunan Hazreti Hüseyin’in kabrini ziyaret etme imkânı olmadı. Onlara da uzaktan dua ettik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 606 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 752 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 206 Okunma Yeniden Refah Partisi kaybettirdi…! 07 Nisan 2024 | 667 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar