‘Başbuğ Erdoğan...’

Tarihin önemli bir kavşağındayız. Ülke olarak üniter yapımızı koruma mücadelesi veriyoruz. Bu bağlamda sınır ötesi Zeytin Dalı operasyonunu başlattık. İktidarı ve muhalefeti ile bu büyük...

Tarihin önemli bir kavşağındayız. Ülke olarak üniter yapımızı koruma mücadelesi veriyoruz. Bu bağlamda sınır ötesi Zeytin Dalı operasyonunu başlattık. İktidarı ve muhalefeti ile bu büyük mücadeleye destek veriyor, dua ediyoruz.

ABD’nin açıkladığı Büyük Ortadoğu süreci bölünme ve parçalanmaya bizi götürüyor. Öte yandan İsrail’in arz-ı mevud projesi yürüyor. Önce Irak parçalandı. 90’lı yıllarda başlayan Irak’ın işgali süreci halen devam ediyor. Ülke üçe bölünmüş durumda. İç savaş ve kaos hakim. 27 yıldır Irak’ta huzur yok. Geçtiğimiz ay bir grup gazeteci ile Bağdat’a gittik. Burada yüz metrede bir bariyer, güvenlik koridoru ve arama noktası var. Atalarımız ‘ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz’ demiştir. Dün şiirlere konu olan Bağdat bugün harabe şehir haline getirilmiştir. ABD ve Batının sözde demokrasi palavrası bölgeyi iç savaşa soktu.

Irak’ın ardından Suriye de paramparça bir durumda. Bir tarafta Dürziler, bir tarafta Nusayriler, bir tarafta Sünniler var. Bu ülkede iç savaş çıkardılar. Suriye’nin bölünmesi İsrail’in çıkarları için elzemdi. O nedenle burayı da bölmek için iç savaş çıkardılar. Normal şartlar altında Beşer Esat seküler bir adamdı. Eşi modern görünümlü ve Batılı bir duruşa sahipti. Onlar için sekülerlik de yeterli olmadı. ABD ve İsrail’in güvenliği için laik ve seküler yönü baskın olan Esat yönetimini düşürmek için düğmeye bastılar.

Lübnan’ın hali ortada. Daha geçen ay Başbakan Hariri istifasını açıkladı. 6 ayda bir hükümet devriliyor. Suikastlar, bombalamalar aldı başını yürüdü. Öte yandan Libya’daki iç savaş devam ediyor. Libya şu an dörde bölünmüş durumda. İç savaş var. Aşiretler savaşı sürüyor. Batılılar ne kadar istikrarlı ve üniter devlet varsa hepsini teker teker yıktılar. Şu an hedefleri Türkiye. Ülkemizin Güneydoğusunu bizden koparıp terör örgütlerine vermek istiyorlar. PKK, YPK, PYD bunların hepsi bu terör örgütlerinin uzantısıdır.

Başımızda şükür ki milli bir lider var. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu küresel tezgâha tek başına dur diyor. Allah ona yardım etsin, ömrünü uzun etsin. Gerek İslam Dünyası gerekse Türk Dünyası Türkiye’den yardım bekliyorlar. Doğu Türkistan Müslümanları da, Arakan Müslümanları da ülkemizdeki huzur ve istikrara bakıyor. Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür borçluyuz. Önce partim yerine önce ülkem diyor. Devletin terörle mücadelesinde en başta destek veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 281 Okunma İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 611 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 754 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar