Anadolu medyası Zarrab tuzağına düşmeyecek…

Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayan Reza Zarrab’ın da içinde yer aldığı kumpas davası ile ilgili son günlerde yerli ve yabancı medyada ülkemiz aleyhine bazı haberler çıkmaktadır. Bu haberler zaman...

Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayan Reza Zarrab’ın da içinde yer aldığı kumpas davası ile ilgili son günlerde yerli ve yabancı medyada ülkemiz aleyhine bazı haberler çıkmaktadır. Bu haberler zaman ayarlı, sonuç almaya dönük sipariş haberlerdir. Yapılan bu haberlerle görünüşte Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ailesi hedef alınmaktaysa da asıl hedefin Türkiye olduğunu görmemiz gerekir.

Son dönemde Suriye’de ve Kuzey Irak’ta PKK ve YPG’ye karşı vurulan darbeler maalesef batılı dostlarımızı mutsuz etmiştir. Milli üretim, milli sanayi ve bağımsız dış politika diyen Cumhurbaşkanımız hedef tahtasına oturtulmuştur. İran, Rusya ile işbirliğinin artması ABD’yi rahatsız etmiştir. Oysa ABD 3 bin TIR silahı PKK ve YPG’ye vermekten rahatsız olmamıştır.

Bizler Anadolu yayıncıları olarak bu tuzağa düşmeyeceğiz. Varsa yapılan yanlışlar kendi aramızda çözeriz. Kaldı ki ismi geçen şahıslar siyasetten çekilmişlerdir. Bu dava ile Türkiye’nin köşeye sıkıştırılmak istediği çok açıktır. Sayın Erdoğan’a kurulan tezgâh üzerinden ülkemize operasyon çekme çabalarını görüyor ve itiraz ediyoruz.

Darbelere, mandacılığa, ihanete hiçbir zaman prim vermeyen Anadolu medyası olarak üyemiz bulunan 348 yerel medya kuruluşu ile bu darbe sürecine dur diyeceğiz. ABD basını ve siyasilerinin hazırladığı tuzağa düşmeyeceğiz. Bu çerçevede ulusal medya mensuplarına da sorumluluk çağrısı yapıyor, milli ve yerli bir duruş göstermelerini bekliyoruz.

Amerika’da süren davada FETÖ lobisinin katkısını iyi biliyoruz. Orada bulunan yargı ve emniyet mensuplarına belgeleri FETÖ’cülerin verdiği açık. ABD’deki hakim, savcı ve gazetecileri etkileyen FETÖ’cüler ABD’nin ekmeğine yağ sürmektedir. Suriye ve Irak üzerinden Akdeniz’e bir enerji koridoru açmak isteyen ABD ve İsrail ekseni, ülkemizin bileğini bükmek için bu dava üzerinden şantaj yapıyorlar.

Öte yandan; ambargoyu delen asıl unsur İran olmasına rağmen neredeyse İran bahsi hiç geçmiyor. İran Cumhurbaşkanı ve bakanların da ciddi bir biçimde ismi geçiyor. Onlara tık diyen yok. Bütün fırtına ülkemiz üzerine kopuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 281 Okunma İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 611 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 754 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar