ABD’ye teslim olsak kurtulur muyuz?

Bugünlerde “dolar aşağı, dolar yukarı” tartışmaları var. Kimileri “dolar düşecek” derken. kimileri “dolar alıp başını gidecek” diyor. Ekonomi üzerinden karamsarlık...

Bugünlerde “dolar aşağı, dolar yukarı” tartışmaları var. Kimileri “dolar düşecek” derken. kimileri “dolar alıp başını gidecek” diyor. Ekonomi üzerinden karamsarlık aşılanıyor. Peki, ben de size sormak isterim ekonomik kriz planını kim niçin uyguluyor? Türkiye direnmezse başına neler gelir sıralayalım. “ABD’ye teslim olalım” diyen çevrelere şunları sormak isterim. Bugüne kadar ABD’nin her dediğini yapmış bir ülke iflah olmuş mudur? ABD politikalarına gönülden evet diyen hangi ülke büyümüştür. ABD’ye kuklalık yapan hangi lider ayakta kalmıştır?

Irak Devleti yıllarca Saddam döneminde ABD adına İran’la savaştı. Yüzbinlerce insan bu savaşlarda canını kaybetti. Daha sonra Irak, Saddam bahanesiyle işgal edildi. Saddam Hüseyin’e önce Kuveyt’e gir dediler. ABD elçisi, Saddam Hüseyin’e, “Kuveyt’i işgal et” dedi. Sonuç ne oldu? Kuveyt’i işgal ettiren ABD hemen Irak’a müdahale etti. ABD’nin her dediğini yapan Saddam Hüseyin idam edildi. Irak paramparça hale getirildi.

Libya lideri Kaddafi’ye Paris’in ortasında çadır kurduran Batılılar daha sonra Libya’nın parasına çökmek için bu ülkeyi parçaladılar. Kaddafi otoriter bir adamdı. Tüm Avrupalı liderler Kaddafi’yi ayakta karşılıyorlardı. Libya’nın petrol paraları için numaradan ilgi gösteriyorlardı. Paris’te çadır kurduran Fransa daha sonra Libya’yı bombaladı.

Laik ve seküler bir lider olan Beşar Esat başlarda demokrasi kahramanı olarak kamuoyuna sunuldu. “Eşi modern bir kadın, tıpkı bir batılı” dediler. Daha sonra İsrail’in güvenliği için Esat’ı da gözden çıkardılar. Avrupalı ülkeler hani laiklik diyorlardı. Hani çağdaşlık diyorlardı. Kendi çıkarları söz konusu olunca gözleri hiçbir şeyi görmüyorlar.

Demem o ki bölgede İsrail’in çıkarlarını gözetmek için çaba sarf ediyorlar. Sırada Türkiye ve İran var. Bu iki istikrarlı ülkeyi de istikrarsızlaştırmak istiyorlar. Türkiye ABD’nin her istediğini de yapsa yine ülkemizi parçalamaktan vazgeçmeyecekler. İç savaş ve bölünmüş bir Türkiye istiyorlar. Bu gerçekleri kabul edelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 601 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 752 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 206 Okunma Yeniden Refah Partisi kaybettirdi…! 07 Nisan 2024 | 666 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar