Erdoğan’a tuzak mı?

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye’de Ekim 2016 tarihinde tutuklanan ve dün ev hapsine alınan rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını...

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye’de Ekim 2016 tarihinde tutuklanan ve dün ev hapsine alınan rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını söyledi.

Din özgürlüğü üzerine yapılan üç günlük bir konferansın kapanışında konuşan Pence, Andrew Craig Brunson’un hemen serbest bırakılmaması durumunda “Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’ye ciddi ekonomik yaptırımlar uygulayacak” dedi.

Pence’nin açıklamasını ardından ABD Başkanı Trump da Twitter’dan yorumda bulundu. Türkiye’de ev hapsine alınan ABD’li rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılmasını istedi.

Bu açıklamaların ardından iki ülke arasında gerilim tırmanmış oldu. Zaman zaman basında ve sosyal mecralarda bazı gazeteciler ve insanlar tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda duygusal, gerçeklerden uzak ve trol mantığındaki yaklaşımlar Türkiye’ye kaybettirir.

Pence’in ve Trump’ın açıklamalarını kabul etmek mümkün değildir. Türkiye bağımsız bir devlettir. Sömürge bir devlet asla değildir. Rahip Andrew Brunson adına verilen karar bağımsız mahkemelerin verdiği bir karardır. Amerika’nın bu kararlara saygı duyması gerekir. Kaldı ki Halk Bank Genel Müdürü Hakan Atilla Amerika’da hâlâ suçsuz yere siyasi nedenlerden dolayı cezaevindedir. Hakan Atilla’ya gelince hukuk oluyor da Brunson’a gelince hukuk olmuyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hocalar, masonlar, localar Erdoğan gitsin diyor... 28 Mart 2024 | 1.032 Okunma Pazar akşamı haberlerde... “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum oldu...” 26 Mart 2024 | 1.161 Okunma Ankara umut tazeledi... 24 Mart 2024 | 416 Okunma Ankara il ne yapıyor? 21 Mart 2024 | 581 Okunma Yavaş fakirlik… Altınok umut… 19 Mart 2024 | 471 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar