Azerbaycan’da “İki devlet bir medya”

Her şey Kültür ve Turizm Eski Bakanı Numan Kurtulmuş’un bize tamam demesiyle başladı. Bir ramazan akşamı iftar sofrasında Bakan Kurtulmuş’a 15 Temmuz Darbesini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de anlatmak...

Her şey Kültür ve Turizm Eski Bakanı Numan Kurtulmuş’un bize tamam demesiyle başladı. Bir ramazan akşamı iftar sofrasında Bakan Kurtulmuş’a 15 Temmuz Darbesini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de anlatmak istiyoruz. Bize destek olur musunuz dedik. Sağ olsun Numan Bey’in ve  bakanlığın desteği ile önemli bir hizmete imza attık. Yerel ve ulusal medya mensuplarından oluşan kırk kişilik bir heyetle Bakü’ye gittik.

Bu arada 22 Temmuz tarihi de Azerbaycan Devleti için önemli. Bu tarihte basın bayramları var. Bu program vesilesiyle Azerbaycan’ın yüzüncü kuruluş yıldönümünü de kutladık. 1918 yılında Mehmet Emin Resulzade tarafından kurulan Azerbaycan iki yıl sonra Ruslar tarafından yıkılmıştı. O nedenle Azerbaycan’ın kuruluş tarihi 1918 olarak kabul ediliyor. Bu çerçeve üç etkinliği bir arada yaptık. Bu etkinlik sayesinde çok faydalı bir piar ve sivil toplum çalışması yaptık.

Türkiye’den giden gazeteciler ile bu ülkede gazeteciler daha da yakınlaştı. İki gün boyunca hem Türkiye medyasında hem de Azerbaycan medyasında güzel haberler çıktı. Giden gazeteci dostları en çok şaşırtan nokta ise Azerbaycanlı kardeşlerimizin Türkiye sevgisi oldu. Kalpleri Türkiye ile atıyor. Türkiye’yi kendi ülkeleri gibi görüyorlar.

Bakü’de kültürel yaşam fevkalade gelişmiş durumda. Sovyetler Birliğinin kültür politikasını etkileri sürüyor. Müzik, kitap, resim, sanat vb. alanlara önem veriyorlar. Azerbaycan Türk’ü bizi çok iyi tanıyor. Ülkemizi iyi tanıyor ama bizler onları o kadar yakından tanımıyoruz. Bu programlar vasıtasıyla daha yakından tanıma ve kaynaşma oluyor. Çok güzel bir sivil toplum çalışması oldu. Külfete girmeden, masrafa girmeden paha biçilmez bir lobi oldu.

Dün Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı kardeşim yazdı. Maddi masrafa girilmeden manevi olarak paha biçilmez bir iş yapıldı dedi. Gazeteci dostlarımız da bu tür etkinliklerin yapılmasının çok büyük bir lobi çalışması olduğunu söylediler. 3 gün boyunca Azerbaycan’da 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını anlattık Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk ziyaretini bu ülkeye yapmasının manevi önemine değindik. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a verdiği desteğin ne denli önemli olduğunu belirttik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 606 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 752 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 206 Okunma Yeniden Refah Partisi kaybettirdi…! 07 Nisan 2024 | 667 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar