Kimler bakan olacak? Yeni bakanlıklar…

24 Haziran seçimlerine doğru hızla yol alıyoruz. Siyasi partiler adaylarını açıkladılar. Cumhurbaşkanı adayları zaten belliydi. Partiler seçim beyannamelerini açıklıyorlar. Vatandaşlarımıza bol...

24 Haziran seçimlerine doğru hızla yol alıyoruz. Siyasi partiler adaylarını açıkladılar. Cumhurbaşkanı adayları zaten belliydi. Partiler seçim beyannamelerini açıklıyorlar. Vatandaşlarımıza bol bol vaat veriyorlar. Her seçim öncesi olduğu gibi popülizme bir kayma var. Para nerede? Kaynak nerede diyen yok? Bol bol hayal satıyorlar. Peki, bu seçimlerden sonra ortaya nasıl bir tablo çıkacak. Ülke yönetim sistemi nasıl olacak? Kim hangi bakanlığa gelecek. Hangi bakanlıklar kaldırılacak. Bu konularla ilgili bir takım yapısal düzenlemeler var.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte Bakanlar Kurulu’nda da değişiklik yaşanacak. Bazı bakanlıklar kaldırılacak, bazıları bölünecek, bazı bakanlıkların ise isimleri değişecek.

Başbakan yardımcılarıyla birlikte 25 olan bakanlık sayısı 14’e düşecek. 7 bakanlık kaldırılacak. Maliye, Ekonomi ve Kalkınma bakanlıkları tek çatı altında toplanacak.

7 bakanlığın ismi de değişiyor. Böylece Bakanlıkların isimleri şu şekilde değişecek:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı - Aile ve Toplum Bakanlığı oluyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Sanayi ve Bilim Bakanlığı oluyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - İş Hayatı ve Güvenliği Bakanlığına dönüşüyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Şehircilik Bakanlığı olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı - Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı oluyor, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı - Orman, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına dönüşecek, Milli Eğitim Bakanlığı - Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olacakYeni sistemde Başbakanlık makamı tarihe karışacağı için, hal-i hazırda var olan 4 Başbakan Yardımcılığı makamı da kaldırılmış olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 564 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 752 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 206 Okunma Yeniden Refah Partisi kaybettirdi…! 07 Nisan 2024 | 666 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar