Donald Trump: Hayvan

ABD Başkanı Donald Trump Suriye’de bulunan Doğu Guta bölgesine kimyasal saldırıda bulunanlara ‘Hayvan’ demiş. Amerika’nın bu tepkisi timsah gözyaşı olsa gerek. Ortada hayvanlık bir durum var. Ancak hayvanın...

ABD Başkanı Donald Trump Suriye’de bulunan Doğu Guta bölgesine kimyasal saldırıda bulunanlara ‘Hayvan’ demiş. Amerika’nın bu tepkisi timsah gözyaşı olsa gerek. Ortada hayvanlık bir durum var. Ancak hayvanın ağababası  işgalci ABD yönetimi olsa gerek.  Irak’ı işgal etti. Suriye’yi karıştırdı. Sonra da bunlar olmamış gibi bir açıklama yaparak piar yapıyor.

Bölgede akan kan ve gözyaşının tek sorumlusu onlar. Esed’e diktatör dediler. Esed gitmeli dediler. Sonra da vazgeçtiler. Zaten amaçları Esed’in gitmesi değildi. Ortadoğu’yu etnik ve mezhep temelinde bölmek istiyorlar. Hedefleri,  bölgede iç savaş çıksın İsrail rahatlasın. Müslüman Müslümanı kırsın, öldürsün istiyorlar. Bunu da başardılar.

Türkiye’ye Esed gidecek dediler. Bize destek olun dediler. Sonra ülkemizi yalnız bıraktılar. Ülkemizi Suriye bataklığına ittiler. Madem bu kadar samimiydiler neden Esed’in gitmesine destek vermediler. Bugün İran ve Rusya bölgede yerleşik hale geldi. Sözde İran ve Rusya ABD’nin düşmanıydı. Onlara en büyük alanı ABD’nin aptal politikaları açtı.  Öte yandan; Trump kimyasal saldırıyı  yapanlara hayvan demiş. Bu katliamı hayvanlar bile yapamaz.

Gelelim kimyasal katliam meselesine. Beşşar Esed rejimi, abluka altındaki Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesine zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısı düzenledi. Doğu Gutalı Doktor Suleman Kakeh ve Doktor Ayman Arbash›in imzasını taşıyan bugün tarihli özel raporda, dünkü saldırılarda ölen sivil sayısının 78›e ulaştığı bildirildi.

Kimyasal silah saldırısında ilişkin bölgeden gelen görüntülerde, çoğu gözü açık ölen sivillerde kanama olmadığı, ağız ve burun kısımlarında boğulmadan kaynaklı beyaz köpük bulunduğu dikkati çekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 609 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 752 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 206 Okunma Yeniden Refah Partisi kaybettirdi…! 07 Nisan 2024 | 667 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar