Bahçeli neden olmaz dedi?

MHP yarın 12. Olağan Kongresini gerçekleştirecek. Son iki yılını parti içi sorunlarla geçiren MHP için Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin deyimi ile ‘arınma’ kongresi olacak. Parti yönetimi...

MHP yarın 12. Olağan Kongresini gerçekleştirecek. Son iki yılını parti içi sorunlarla geçiren MHP için Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin deyimi ile ‘arınma’ kongresi olacak. Parti yönetimi kongrenin temasını “Milli Duruş, Şühedaya Vefa Millete Beka” olarak açıkladılar.

Kongre hazırlıkları neredeyse bitmiş durumda. MHP yönetimi bu kongreye çok büyük önem veriyor. Barajın altında kalacak, bölündü parçalandı denilen parti tekrar bir sıçramanın eşiğinde gözüküyor. Yurdun dört bir yanında MHP’ye olan ilgi artmış. Özellikle Cumhur İttifakı projesinin ortaya çıkmasıyla beraber MHP ilgi odağına dönüştü.

Bu kongrenin coşkulu geçeceği sokaklardan, medya yayınlarından, reklamlardan belli oluyor. Diğer illeri bilmiyorum ama Ankara’nın dağında taşında kongre tanıtım afişleri var. Yazılı ve görsel medyada MHP’nin reklamları dönüyor.

Kongre hazırlıkları yapılırken yaşanan bir olayı sizinle paylaşmak isterim. Siyasi partiler kongre yaparken delege ve seyirci arasında bir yürüyüş podyumu koyarlar. Bu podyum delegelerin bulunduğu alandan genelde daha yukarıda olur. Genel başkanlar selamlama yaparlar. Çiçek atarlar vs. Bu teklif Sayın Devlet Bahçeliye gelince bu podyum kurulmasın. Ben delegelerden üstün değilim. Parti için delegede hizmet ediyor ben de hizmet ediyorum. Onlara tepeden bakmayı doğru bulmuyorum diyerek podyumu kaldırtmış.

Yine MHP cephesinden aldığım duyumlara göre CHP Genel Merkezine davetiye gönderilmeyecek. Özellikle İzmir Milletvekili Musa Çam’ın nezaketsiz açıklamaları partide bir kırgınlığa neden olmuş. Yine aldığım bilgilere göre parti MYK’sı için rekor sayıda bir başvuru olmuş. Öldü bitti, barajın altında denilen partiye 2 bin civarında yönetime girme başvurusu yapılmış. Bu rakam MHP tarihi açısından bir rekor deniliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hocalar, masonlar, localar Erdoğan gitsin diyor... 28 Mart 2024 | 1.299 Okunma Pazar akşamı haberlerde... “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum oldu...” 26 Mart 2024 | 1.168 Okunma Ankara umut tazeledi... 24 Mart 2024 | 416 Okunma Ankara il ne yapıyor? 21 Mart 2024 | 581 Okunma Yavaş fakirlik… Altınok umut… 19 Mart 2024 | 471 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar