Anadolu medyası ve Binali Yıldırım…

Bütün büyük yolculuklar ilk adımla başlar der bir Çinli bilge. Biz de Anadolu Yayıncılar Derneğini kurarken üç arkadaşla yola çıktık. Çok şükür bugün ülkemizin en büyük...

Bütün büyük yolculuklar ilk adımla başlar der bir Çinli bilge. Biz de Anadolu Yayıncılar Derneğini kurarken üç arkadaşla yola çıktık. Çok şükür bugün ülkemizin en büyük sivil toplum örgütleri arasına girdik. Çamlıdere ilçesinde metfun Ali Semerkandi Hazretlerinin türbe girişinde şu yazar; ‘Niyet hayır akıbet hayır’. Bu işin sırrı samimiyettir.

Bizler dernek olarak yerel medyanın sadece teknik ve hukuki sorunlarıyla ilgilenmiyoruz. Yerel medyanın sorunlarıyla birlikte ülkemizi ilgilendiren sosyal olaylarla da yakından ilgiliyiz. Öyle olduğu için 17-25 Aralık Fetö Darbesine karşı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı ziyaret edip destek verdik. 15 Temmuz gecesi üyelerimizle ortak yayına geçerek hain darbe girişimine karşı dur dedik. Halkımızı sokağa davet ettik. Bu coğrafyada yaşamanın bedelinin ağır olduğunu biliyoruz. O nedenle millet ve medeniyetimiz adına sürekli tetikteyiz.

Geçtiğimiz salı akşamı 3. Anadolu Medya ödül törenini gerçekleştirdik. Geceye Başbakanımız Binali Yıldırım Bey de katıldı. Başbakanımız halk adamı, gönül insanı. Kendisi Erzincanlı Topal Dursun’un oğlu olduğu için Anadolu medyasının törenine katıldı. Zadegan, sosyete, kibirli birisi olmadığı için milletin medyasını yalnız bırakmadı. Ak Parti iktidarına kadar başbakanlar medya patronlarının ayağına giderdi. Medya patronları hükümet kurar bakan atardı. Bu dönemde bu kepazeliğe son verildi. Başbakanımız Binali Yıldırım Anadolu medyasına sahip çıktı. Kendisi yolların değil aynı zamanda gönüllerin de mimarıdır. Gerek kendisi gerekse eşi Semiha Hanım bize halkı ve onun değerlerini hatırlatıyor. Köylü, kentli onları halktan biri olduğu için seviyor.

Hükümetin yerel medyaya çok büyük katkıları oldu. RTÜK payları düşürüldü. Anadolu Ajansı ücretleri düşürüldü. Uydu lisans bedellerinin ödeme takvimi 10 yıla çıkarıldı. Ancak bir önemli sorun hale çözülemedi. O gece Başbakanımız Yıldırım’a ve bakanlarımıza ilettik. TÜRKSAT uydu fiyatlarında indirim hâlâ yapılamadı. Ulaştırma Bakanımız bir paket açıkladı. Ancak bu paket yerel medyanın isteklerini karşılamıyor. MPG4 yayına geçmemizi istiyorlar. Ancak şu an uydu alıcıları, çanaklar, televizyonlar teknik altyapı bu yeni pakete uygun değil. Adres değişirse çok ciddi izleyici kaybı olacaktır. O nedenle bizler bulunduğumuz frekanslarda kalarak indirim istiyoruz.

Törenden bir gün sonra 40 yerel kanal TÜRKSAT’a ziyarette bulunduk. Bu ziyarette TÜRKSAT yönetimi iyi niyetli olmalarına rağmen, yerel kanalları bu önerileri konusunda ikna edemediler. Ak Parti’de bir komisyon kurulmuştu. Bu komisyonda Mahir Ünal Bey, Hayati Yazıcı Bey ve Bekir Bozdağ Bey vardı. Daha önce yapılan toplantıda, TÜRKSAT yönetimi bu yeni uygulama konusunda bu kıymetli insanları bilgilendirdiler. Onlara başka yol yok. Bu paket çok iyi dediler. Keşke bu kıymetli isimler TÜRKSAT’taki toplantıya katılsalardı. TÜRKSAT yönetiminin bu konuda yerel medyanın haklı sorularına cevap veremediklerini ve çözüm üretemediklerini görselerdi. Buradan TÜRKSAT yönetimine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yavaş fakirlik… Altınok umut… 19 Mart 2024 | 51 Okunma Seçimden sonra Gezi ayaklanması mı? 17 Mart 2024 | 693 Okunma CHP İl Binasında sayılamayan paralar… 14 Mart 2024 | 404 Okunma Erdoğan, ABD’den icazet mi aldı? 12 Mart 2024 | 764 Okunma HDP, Ankara’da CHP’yi destekleme kararı aldı… 10 Mart 2024 | 480 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar