Taşerona sanki kadro verilmiyor!

Hükümet tarihi bir adım attı. Bir milyon kardeşimize kadrolu iş imkânı sağlanıyor. Seçim öncesi hükümet programına konulduğu zaman hayal ürünü diyenler olmuştu. Kaynak nerede? Para nerede...

Hükümet tarihi bir adım attı. Bir milyon kardeşimize kadrolu iş imkânı sağlanıyor. Seçim öncesi hükümet programına konulduğu zaman hayal ürünü diyenler olmuştu. Kaynak nerede? Para nerede diyenler vardı. Kapitalizmin ve Liberalizmin insanımızı ve emeğini sömürdüğü bir dönemde atılan bu büyük adımın halkımıza iyi anlatılması lazım. AK Parti hükümetleri ve Sayın Erdoğan’ın devrim niteliğinde büyük projeleri hep oldu. Otoyollar, havaalanları ve sağlık reformları bunlardan sadece bir kaçı.

Son yıllarda atılan en önemli adım, taşeron firmalarında köle gibi çalıştırılanlara kadro verilmesidir. Eski sistemde şirketler para kazanıyordu. İnsanımız asgari ücrete açlığa mahkûm edilmişti. Taşeron şirketlerinde çalışanlar insanın emeğini sömürüyorlar onları köle gibi kullanıyorlardı. İnsan emeği ve alın terine değer verilmiyordu. Taşeron şirket sahipleri tabiri caizse malı götürüyor işçi ay sonunu zor getiriyordu. Cumhurbaşkanımız bu köle düzenine bir son verin dedi.

Taşeron konusunda en büyük eksiklik Çalışma Bakanlığının bu büyük devrimi iyi anlatamayışıdır. Her konuda Cumhurbaşkanımızdan yardım beklemeyin. Şaka değil kardeşim, tarihi bir adım atıldı. Kusura bakmasın ama bakan hanım bu büyük devrimi iyi anlatamıyor.

Bu yasal düzenlemenin düğün ve bayram olduğunu halkımıza anlatmak lazım. Bir vatandaşımız işe girmek için, kadro almak için aylarca kırk tane kapıyı çalıyordu. Kadro almak için rüşvet verenler, torpil arayanlar vardı. İnsanımız günlerce vekillerin, bakanların kapısında nöbet tutarlardı. Şimdi bu konuda önemli bir adım atıldı. Artık kimseye yalvarmaya gerek yok.

Hükümet bizlerin onurlu bir şekilde yaşamamız için torpili aradan kaldırıyor ve herkese kadro veriyor. Milyonlarca insanın hayatını güzelleştirecek bir adım atılmış ancak bu konu iyi izah edilemiyor. Hükümetimiz çok büyük bir mali yükün altına giriyor. Avrupa ülkeleri dahi böylesi bir devrimi yapamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 281 Okunma İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 611 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 152 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 754 Okunma Hamas terör örgütü diyen CHP değil mi? 09 Nisan 2024 | 209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar