15 Temmuz, TSK ve Hulusi Akar

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle darbeler ve Ordumuzu değerlendirmek istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar haklı ya da haksız çok eleştirildi. Türkiye›nin iki güzide kurumu...

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle darbeler ve Ordumuzu değerlendirmek istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar haklı ya da haksız çok eleştirildi. Türkiye›nin iki güzide kurumu var. Bu kurumlardan bir tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı bir diğeri de Türk Silahlı Kuvvetleridir. Diyanet yıpratılırsa sadece din değil dindarlar elden gider. Diyanet bu milletin ortalamasını temsil eder. Benim babam Diyanetle amel eder. Marjinal bazı dini grupların dengelenmesi de Diyanet sayesinde olur. Diyanetin yıpratılması demek ortalama dindarlara ve dine zarar verir.

Bir diğer önemli kurum ise Türk Silahlı Kuvvetleridir. Bu kuruluşumuza milletimiz Mehmetçik adını vermiştir. Mehmetçik kavramı içinde gelenek, vatan, din, iman, peygamber sevgisi vardır. O nedenle Türk Silahlı Kuvvetlerini din karşıtı ilan etmek büyük bir haksızlık olur. Elbette dün bu güzide kurum içinde darbe heveslisi olan, dindarlara zulm eden yöneticiler çıkmıştır. Özellikle 28 Şubat Sürecinde bazı askerler dindarlara zulm etmiştir. Meşru bir siyasi parti olan Refah Partisi kapatılmış, Erbakan’a siyaset yasağı getirilmiştir. Öte yandan bu güzide kurumumuzu yıpratmak ülkenin bölünmesi ve parçalanması anlamına gelir. O nedenle rahmetli Erbakan partisi kapatılmasına rağmen TSK’yı eleştirmemiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bu kurumumuzu da korumamız gerekir.

Son dönemde TSK içerisinde çok pozitif adımlar atılmıştır. Millet ve ordu barışmıştır. Ordu milletin ordusu haline gelmiştir. Dün de ordumuz milletin ordusuydu. Bu konuda kuşku yok. Ancak içerisindeki bazı marjinal isimler ordunun imajına zarar vermiştir. Din ve dindarlarla küs kalmıştır. Başörtülü bir şehit annesi bile kışlaya sokulmamıştır. Bu kötü hatıraları gündeme getirmenin kimseye bir faydası yok. Şimdi önümüze bakmamız lazım. Milletimiz ve askerimiz artık barışmıştır. Bakın size bu konuda çok güzel bir örnek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki Kuvvet Komutanları, bayram namazını Siirt’in Tillo ilçesindeki Ulu Cami’de kıldı. Cami çıkışında elini öpen çocuklara zarf içinde bayram harçlığı veren Orgeneral Akar, daha sonra İbrahim Hakkı ve İsmail Fakirullah Hazretlerinin türbelerini ziyaret ederek, din görevlisi tarafından türbe hakkında bilgi aldı. İbrahim Hakkı Hazretleri tarafından 250 yıl önce yaptırılan ‘Güneş Düzeneği’ni de inceleyen Akar, müzeyi ziyaret etti, daha sonra yol güzergahında bulunan, 2017 yılında Şirvan ilçesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Emin Akyıldız’ı mezarında Fatiha okuyup, ailesine başsağlığında bulundu.

Bu güzel örnek milletimizi sevindirmiştir. Ayrıca Hulusi Akar Beyle hemşehri olmamız nedeniyle de bu hareketlerinden memnuniyet duyuyorum. Anadolu insanı bu şekilde davranır. Din de bizim, bayrak da bizim, cumhuriyet de bizim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hocalar, masonlar, localar Erdoğan gitsin diyor... 28 Mart 2024 | 2.397 Okunma Pazar akşamı haberlerde... “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum oldu...” 26 Mart 2024 | 1.188 Okunma Ankara umut tazeledi... 24 Mart 2024 | 416 Okunma Ankara il ne yapıyor? 21 Mart 2024 | 581 Okunma Yavaş fakirlik… Altınok umut… 19 Mart 2024 | 474 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar