131 Liraya Fuhuş Milli Güvenlik Sorunudur...

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da önemli bir sivil toplum kurumunun başkanı bölgesinde yaşanan sorunlardan bahsetti. Bu sorunların tamamı güvenlik, fuhuş ve uyuşturucu kullanımı ile ilgiliydi. Bildiğimiz...

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da önemli bir sivil toplum kurumunun başkanı bölgesinde yaşanan sorunlardan bahsetti. Bu sorunların tamamı güvenlik, fuhuş ve uyuşturucu kullanımı ile ilgiliydi. Bildiğimiz, konuştuğumuz konuları başkanın ağzından dinleyince bir kez daha işimiz zor dedim.

Şu üç konuda tablo çok kötü. Fuhuş, uyuşturucu ve hırsızlık. Başkan anlatmaya devam etti. Bölgemizde fuhuş aldı başını yürüdü. Fuhşun cezası 131 TL. Bu parayı da zaten ödemiyorlar. Üzerlerine bir mal varlıkları yok. Caddemizde, sokağımızda fahişeden geçilmiyor diyerek sızlanıyor. Başkan bu kadınlara da üzüldüğünü belirtiyor. Bu kadınların da topluma kazandırılması lazım. Devletin hem fuhşu önlemesi hem de bu kadınları topluma kazandırması gerekir diyor. Polisin bu kadınları toplamaktan, karakola götürmekten bıktığını söylüyor. Yaptırım yok, böyle fuhuş önlenemez diyor.

Bir başka sıkıntılı nokta ise uyuşturucu kullanımının artması. Uyuşturucunun her türlüsü var diyor başkan. Bonzai, tiner, bali, esrar kullanımı artmış. Devletin kontrolündeki AMATEM’lerde çözüm yok. Maalesef bu kurumlar uyuşturucu ile mücadele edemiyor. Başkana göre üzücü olan taraf ise 15-25 arasındaki gençlerimizin bu mereti kullanması. Okul kenarlarında, sokakta uyuşturucu rahatlıkla satılıyor. Bu konuyla ilgili devletimiz çok ciddi tedbir almalıdır. Tedbirler çok yetersiz ve çözüme dönük değil. Gençlerimizi zehirleyen hainlerle devlet olarak çok yönlü mücadele yapılmalıdır. Parası olan hukuku satın alamamalıdır. Hukuksuzluk zenginliği, zenginlik hukuksuzluğu beslemektedir. Adam uyuşturucudan kazandığı paralarla en iyi avukatı tutuyor, kendini koruyor. Bu sarmaldan kurtulmalıyız.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu terörle mücadelede başarılı. PKK terör örgütüne aman verilmiyor. Ancak terörle mücadele kadar bu alanlarda da mücadele gerekiyor. Halkımızın Süleyman Bey’den beklentisi büyük. Bu konularda da başarılı olacağını düşünüyor.

Fuhuş, hırsızlık, uyuşturucu kullanımı milli güvenliğimizi tehdit eder hale gelmiştir. Toplumsal çürüme almış yürümüştür. Hükümet bu konularda güvenlik tedbirlerini artırmalıdır. Öte yandan, sadece güvenlikle bu konularda başarılı olmak mümkün değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek, gençleri bilgilendirmek gerekir. Aksi halde sosyal bir felaket bizi bekliyor.

Toplum olarak duyarlı olmalıyız. Komşumun çocuğu hırsız, bana ne diyemeyiz. Komşumun çocuğu uyuşturucu kullanıyor, bana ne diyemeyiz. Yarın bu ateş bizi de yakar. Fuhşa bulaşmış çocuklar bizim çocuklarımız da olabilirdi. Bu çocuklara sahip çıkmamız gerekir. Onlara yardım etmemiz gerekir. Devlet bu konuda süratle önlem almalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hocalar, masonlar, localar Erdoğan gitsin diyor... 28 Mart 2024 | 1.032 Okunma Pazar akşamı haberlerde... “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum oldu...” 26 Mart 2024 | 1.161 Okunma Ankara umut tazeledi... 24 Mart 2024 | 416 Okunma Ankara il ne yapıyor? 21 Mart 2024 | 581 Okunma Yavaş fakirlik… Altınok umut… 19 Mart 2024 | 471 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar