Yoruma Fransa sürprizi

Not almışım, TV Net kanalında ‘Akşam Sporu’ programında Mustafa Göksel ve Engin Aslan konuşuyorlar. “O gece tarih yazmak için yenilmeyi göze almak lazım” dedi Engin kardeşimiz.

“Durursanız gelir atar Fransa” diye de ekledi. “Asıl odaklanmamız gereken maç İzlanda maçı” yorumu, Şenol Güneş’in de maç öncesi manşetlere taşınan sözüydü. 
Aslında, “Bu maçtan pek umudumuz yok kazasız belasız atlatalım” mantığı ise şu cümlede yatıyordu: “Ne yapıyorsa çıksın gitsin Fransa, en az vereceği zararla...” Fransa zaten gidecek kafadan, hiç olmazsa fazla zarar vermeden gitsin Türkçesi. Konya’da oturup hepimiz izledik, kimin kime ne zarar verdiğini. 
Genel olarak ‘kazasız belasız atlatalım’ ön plandaydı ve TV Net’teki yorum bunun belgesiydi. Peki ne oldu? ‘Yeni kuşak milli takım’ öz verisini ortaya koydu ve Fransa’yı fena halde yendi. ‘Tarih yazdık’ lafı için bu maç fazla. Yani 3-0’lık bir Macaristan maçı gibi bakmamalıyız. Avrupa’da başarılı sonuçlar alan bir 90’lı yıllar sonrası geçmişimiz var. Dünya üçüncüsü olmuşuz, ne olursa olsun. ‘Tarih yazmak’, Avrupa Şampiyonası’nda final oynarsın ve şampiyon olursan o zaman olur. İzlanda maçının sonucu ne olursa olsun biz bu gruptan çıkarız ve yeni bir ‘genç kuşak milli takım’ artık doğmuştur. Unutmadan bunda Mircea Lucescu’nun da katkısı olmuştur.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 105 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 180 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 166 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar