Yemeğin sınıfsal hikayesi vardır

‘Masterchef Türkiye’de Danilo şefin konuşması, bana göre eğlendirici yarışmanın içinden çıkan ders, hatırlatma ve insanlık tarihine göndermeydi. Danilo’nun yemeği ratatouille (ratatuy), Fransız yemeğidir.

‘Masterchef Türkiye’de Danilo şefin konuşması, bana göre eğlendirici yarışmanın içinden çıkan ders, hatırlatma ve insanlık tarihine göndermeydi. Danilo’nun yemeği ratatouille (ratatuy), Fransız yemeğidir. Tadım yapılıyordu, Danilo şef, yemeğin hikayesini anlattı: “Teknik anlamda kolay bir lezzet. Bu fakir mutfaktan gelen bir tat. Biz ne zaman fakir diyoruz? Telefon almaya parası yeterli olmayan değil, yemek yiyemeyenler gerçek fakir. Küçük tarladan çıkan sebzelerdir ratatuy. Çocukları ve kendisini mutlu etmek için böyle dizilir, teker teker daha fazla olsun diye. Kalan parçalarla etrafa sos yapılırdı. Bu tabakta da öyle bir hikaye var ki, siz bu hikayeyi unutuyorsunuz. Yemek yemek ve pişirmek gerçekten çok özel bir şey.” 

Eşim anlatırdı dedesinin savaş yıllarındaki günlerini. En çok sevdiği tatlı cilav; şeker, su ve ekmekle yapılıyormuş. Onun dedesi anlatırmış yokluk günlerinden. Konuşurken aklımıza menemen geldi. “Evde bir şey yoksa” diye başlar menemenin ev hikayesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 105 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 180 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 169 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar