Orta Doğu pazarı eskisi gibi değil

MBC, Suudiler’in kanalı... ‘Gümüş’ dizisini yayınladı ve Türk dizileri önce bu bölgede patladı. Şimdi geldiğimiz nokta çok farklı.

MBC, Suudiler’in kanalı... ‘Gümüş’ dizisini yayınladı ve Türk dizileri önce bu bölgede patladı. Şimdi geldiğimiz nokta çok farklı. Suudi önderliğinde bir ‘Arap dizileri üretimi’ büyük hızla devam ediyor.

MBC, Arap dünyasının dizi ve film projesi oldu. Bu kanalda Türk dizileri yasaklandı. Suudiler, ‘yerli yapımlara’ yaklaşık 1 milyon dolar para yatırdı. Ve kendi dizilerini çekmeye başladılar. O3 Yapım hayli önemli rol oynadı.

MBC içinde yer alıyor. Ve bir yerde grubun gözü kulağı yaptıkları işlerle. Türkiye’de O3 Medya olarak bilinir. Bugün MBC’nin kaynak olduğu iki ‘paralı platform’ Arap dünyasında tekel olma yolunda. Netflix’in egemenliği sürüyor. Sektör uzmanları Shahid VIP ve Jawwy TV -ki ikisi de ağırlıklı Arapça diziler oynatıyor- hem Orta Doğu’da hem de ‘Arap diyasporasında’ 2023 yılında Netflix’in egemenliğine son vereceklerini söylüyor. Peki bizim yerli dizilerin durumu nedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 105 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 180 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 168 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar