DİZİLERİN YENİ BÖLÜMLERİ REKLAMSIZ!

Bazı yeni dizilerin tutması için ‘kemiksiz yeni bölüm’ uygulamalarına rastlıyoruz. Önce özet oluyor, araya reklam giriyor sonra, yeni bölüm yayınlanıyor. Uygulama böyle. Yeni bölüm...

Bazı yeni dizilerin tutması için 
‘kemiksiz yeni bölüm’ uygulamalarına rastlıyoruz. Önce özet oluyor, araya reklam giriyor sonra, yeni bölüm yayınlanıyor. Uygulama böyle. Yeni bölüm başladığında yine reklam araları oluyor (du). Dikkatimi çekti, bazı dizilerin yeni bölümleri bir başlıyor, iki saatten fazla devam ediyor.
2.5 saat sürüyor
Bu duruma, üç dizide rastladım. TRT 1’in bana göre bu yeni sezonun en enteresan işi ‘Halka’nın yeni bölümü, 21.15 civarı başladı. Ev ahalisinin içi şişti, 23.40’a kadar durmaksızın devam etti. Aynı şekilde FOX’un yeni projesi ‘Vurgun’ için de bu geçerliydi. 
Ev ahalisi konuyu ve sunumu tatminkâr buldu şu ana kadar. Bildik hikaye, araya ‘spermli çocuklar hikayesi’ filan da katıyorlar ama derli toplu anlatım ve oyunculuk sunuyor. 20.30 gibi başladı, bittiğinde saat 23.00’e geliyordu. 
‘Kuzgun’ kaç saat yayınlandı?
Star TV, yeni dizisi ‘Kuzgun’un arkasında fena duruyor. İnatla yayınlıyor. Haklılar, para vermişler ve Ay Yapım gibi marka bir şirketin işi. İzlenme oranları beklenenin çok altında. Neyse bu nedenle kanal, geçtiğimiz salı çok izlenen zaman diliminde, dizinin 
birinci bölümünü tekrar yayınladı. Ertesi 
gün 20.35 gibi yeni bölüm başladı. Bittiğinde saat 23.00’tü ve reklamsız ekrana gelmişti. Yeni bölüm sonrası, tekrarını bir kere daha yayınlandı. 23.16 gibi başladı. Araya reklam girdi, bittiğinde 02.08’i gösteriyordu. 
Yani iki günde toplam altı saatten fazla 
bu yapım ekrana gelmiş oldu.  
Her güne bir dizi bitti mi?
Bir başka nokta da, her gün yeni bir dizi uygulaması... Çok izlenen özel televizyon kanalları bu uygulamayı yavaş yavaş kaldırdı. Çok izlenen zaman dilimlerine yarışma (ATV ‘Kim Milyoner Olmak İster’), film (Kanal D’ nin üç dizisi var, haftada üç film yayınlıyor), eğlence (‘Çok Güzel Hareketler 2’ ve ‘Güldür Güldür Show’) koyuyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 105 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 180 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 168 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar