DİZİLER YOK, FİLMLER NE DURUMDA?

Dizilerin yeni bölümleri özel kanallarda üçüncü hafta başlayacak. Geçtiğimiz salı ile cuma günü arasındaki duruma bir bakayım dedim. Benim hesapladığım 24 film yayınlanmış. Bunların 16...

Dizilerin yeni bölümleri özel kanallarda üçüncü hafta başlayacak. Geçtiğimiz salı ile cuma günü arasındaki duruma bir bakayım dedim. Benim hesapladığım 24 film yayınlanmış. Bunların 16 tanesi prime-time kuşağında, yani en çok izlenen zaman diliminde. İlk beşe giren yok. İlk ona giren totalde üç, AB grubunda dör film var. 
Hangi kanal tutturamadı?
Çok izlenen zaman diliminde Show TV’nin seçtiği dört filmle Star TV’nin seçtiği üç film, yüzde 4 izlenme oranının altında, hem total hem de AB gruplarında... Yüzde 4’ün (aslında yüzde 5 ama hadi ben torpil geçtim sınırı yüzde 4’e çektim!) altında kalan diğer kanal ve çok izlenen zaman film sayısı şöyle: Total izleyicide ATV’nin 2 filmi, FOX’un bir yapımı bekleneni verememiş. AB grubunda FOX’un iki filmi, ATV’nin üç filmi beklediğini bulamamış. 
Hangi kanalın filmleri iyi iş yaptı
Total izleyicide ilk 5’te film yok. İlk 10 içinde FOX’un üç, Kanal D’nin bir filmi var. AB’de ise, FOX’un iki, Kanal D ve ATV’nin birer filmi bulunuyor. Sınıfı geçen bir ortalama alanlar listesinde FOX ilk sırada prime time kuşağında yayınladığı dört filminin üçü, tatmin edici olmuş. Kanal D ve ATV onu takip ediyor.
Hangi filmler pek beğenildi?
Total ve AB gruplarında karışık olarak bakıldığında ‘Karanlık Sular’ (Kanal D), ‘Organik Aşk’ (FOX), ‘İkinci Şans’ (FOX), ‘Hadi Be Oğlum’ (FOX), ‘Labirent: Alev Deneyleri (ATV), ‘Marslı’ (ATV) yüzde 5 ve üstü almış olan filmler. 
TRT dizilerine mi yaradı?
AB grubunda yeni yıldan bir önceki hafta 25-28 Aralık tarihleri arasında aynı zaman dilimi içinde TRT’nin dizisi ‘Mehmetçik Kutlu Zafer’, sıralamada 40’larda yer alıyor. Aynı dizinin yeni bölümü özel TV dizilerinin yayında olmadığı zaman diliminde 8’inci sırada (yüzde 5.10)! ‘Payitaht Abdülhamid’ total izleyicide 19’uncu olmuş. Dizilerin olmadığı ilk hafta 5’nci (yüzde 6.75). İzleyici dizi bekliyor. Onlar için televizyon eşittir, dizi. Buna karşı çıkanlar, zaten ekranı çoktan bıraktı (!)
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 102 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 177 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 166 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar