BU KONULAR TARTIŞILIYOR MU?

Bizde ekran eşittir, diziler olarak görülüyor. Mesela siyasi tartışmalar vardır. Şu sıralar belgesel izlemek daha yararlı gibi, kafa karışıklığını önler. Ya da ufuk açıcı, bilgi...

Bizde ekran eşittir, diziler olarak görülüyor. Mesela siyasi tartışmalar vardır. Şu sıralar belgesel izlemek daha yararlı gibi, kafa karışıklığını önler. 
Ya da ufuk açıcı, bilgi dağarcığında
sorular uçuşturan programlar...
Az sayıda da olsa mevcut... 
Ulusal Kanal’da Prof. Dr. Şahin Filiz’in ‘Felsefe ve İnsan’ programında ‘İslam felsefesi dönemleri’ anlatılıyordu. Filiz, “İslam felsefesi ve medeniyetlerle ilgili yazılan bilgilere, çeviri eserlere baktığımızda Arap felsefesi diye adlandırıldığını görüyoruz. Koskoca İslam uygarlığını, Arapların tekeline vermek gibi ilkel bir alışkanlık var. Bunu batılılar da yapıyor. Tam tersi... Ben de diyorum ki, İslam felsefesi bir Türk felsefesidir. 

Neden? 9-14. yy arasını İslam felsefesi olarak belirlemiştik. İslam rönesansı dediğimiz bu 500 yıllık 
dönem, acaba kimin adıyla geçiyor? Farabi’yle anılıyor. İslam felsefesini sistemleştiren bir Türk filozofuydu. Kendinden sonra gelen İbn-i Sina da bir Türk filozofudur” şeklinde konuştu. 
Bu konuları işleyen Pelin Çift, hocamızı ekrana çıkartır mı? Gerçi bazı kesimler pek sevmez hocayı da... Ama en azından bir tartışma konusu olarak konuşmak gerekir.  

Aristo’yu kim hatırlattı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 105 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 180 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 169 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar