Suudi Arabistan’a film çıkartması

Malum, Suudi Arabistan’da ‘sinema açılımı’ gerçekleşti. Yeni bir piyasa oluştu, bu işe uyandık. Ama ilk hareket, Almanya’daki bir Türk filmleri dağıtımcısından geldi, AF-Media... Variety...

Malum, Suudi Arabistan’da ‘sinema açılımı’ gerçekleşti. Yeni bir piyasa oluştu, bu işe uyandık. Ama ilk hareket, Almanya’daki bir Türk filmleri dağıtımcısından geldi, AF-Media... Variety dergisinin internet sitesinde bir haber vardı. AF-Media, Ali Fidan tarafından 2011’de kurulmuş ve Avrupa’daki Türklerin (yaklaşık 5 milyonluk bir nüfus) yanı sıra Orta Doğu ve Körfez ülkelerine Türk filmlerini pazarlıyor. Fidan’la bir söyleşi yapılmış. Arabistan’ın bu açılımından yararlanmayı düşünüyor. Cannes’daki film festivali sırasında Arabistanlı yetkililerle görüşmeler yapılmış. Fidan, “Türk dizileri, Balkanlar’da ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde çok popüler sonuçta... Bu, oyuncular için yüksek menfaat sağlıyor” derken, Türk filmlerinin buralarda neden iş yapabileceğini de anlatmış oluyor.
 
‘AYLA’ İYİ GİDİYOR
‘Ayla’ filmi, İspanyol European Dreams Factory ve Katar’lı Gulf Film şirketlerine satılmış. Büyük olasılıkla Suudi Arabistan’da gösterilecek. Almanya’daki şirketin bu pazara yönelik projeleri arasında ‘Emanet’ (TRT yapımı), çocuk filmi ‘Beyaz Balina’ ve ‘Ailecek Şaşkınız’ da yer alıyor. Listenin daha da genişlemesi bekleniyor.
 

CİNSEL TACİZ YARIŞMAYI BİTİRDİ

‘Koh-Lanta’, TF 1 kanalında yayınlanan bizim ‘Survivor’ benzeri bir yarışma... 2001 yılından beri yapılıyor. Bir kadın yarışmacı, programda cinsel taciz olduğunu öne sürdü. Suçlanan kişi, bunu kabul etmedi. Tüm bu gelişmeler üzerine, yapımcı ve kanal ortak bir karar alarak, önümüzdeki sezon çekimlerin iptal edildiğini açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 105 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 180 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 167 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar