Fatih'in giydiği zırhın hikayesi

Mehmed: Bir Cihan Fatihi’nin ilk tanıtımı yayınlandı. Kenan İmirzalıoğlu’nun giydiği zırh dikkat çekti. Miğferinden zırhına, el emeği göz nuru çalışmada imzası olan Tunç...

Mehmed: Bir Cihan Fatihi’nin ilk tanıtımı yayınlandı. Kenan İmirzalıoğlu’nun giydiği zırh dikkat çekti. Miğferinden zırhına, el emeği göz nuru çalışmada imzası olan Tunç Bilge’yle konuştum. Bilge, Kadir HasÜniversitesi Sinema TV mezunu. Mezuniyet çalışmasında plastik zırhlarla başlayan bir yolculuğu var... Tam dokuz yıldır piyasada yer alıyor. Bunun beş yılı atölyelerde işi öğrenmeyle, zorlu bir dönemle geçmiş.

Artık “16’ncı yüzyıl Macar işi olsun” dediklerinde, Avar kılıcına ya da Memluk miğferine baktığında ne anlama geldiğini, hayalindeki zırhla yorumlayacak kıvama gelmiş. ‘Muhteşem Yüzyıl’ın Kanuni dahil, şehzadelerin ve ara karakterlerin metal aksamları da ondan sorulmuş. ‘Diriliş Ertuğrul’da da çok emeği geçmiş. En son Alâeddin Keykubad’ın miğferini ve gövde zırhını yapmış. Yeni zırhı ve miğferi üzerinde çalışmakta... Peki İmirzalıoğlu’nun zırhının hikayesi neydi?

‘Çok heybetli oldu’

“Gövde zırhı, kolçaklar, (dört parmağı bir örülmüş yün eldiven) bacak zırhı kemeri, bacaklara plaka ve eldiven zırhı bütün ayrıntıları yaptım. Zırhın tam oturması için Kenan Bey’le (Kenan İmirzalıoğlu) epey bir prova yaptık. İçinde rahat hareket etmesi için, en uygun hale getirdik” diyor Bilge.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 105 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 180 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 168 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar