‘Kayıtdışı’ bir hikayesi var

FOX’un yeni dizisi ‘Kayıtdışı’, ilk yarısı hızlı ve baskılı futbol oynayan, ikinci yarı ise maçı idare eden bir futbol takımı gibiydi. İlk bölümü, ‘klip...

FOX’un yeni dizisi ‘Kayıtdışı’, ilk yarısı hızlı ve baskılı futbol oynayan, ikinci yarı ise maçı idare eden bir futbol takımı gibiydi. İlk bölümü, ‘klip çekilmiş’ duygusunu fazlasıyla bizlere hissettirdi. Kameranın ayrıntılara girmesi çok hoş, tekrar edildikçe “Bu kadar da yeter” dedirten kareler vardı. Dikkatimi çeken, bu projeye “Motor” diyen yönetmenle, başrol arasındaki geçmişe dayanan söylentilerin garipliğiydi.
‘Paramparça’nın da yönetmeniydi Cevdet Mercan. (Diziyi zirveye taşıyan isim)
Yapımdan ayrıldı. Projeyi bırakan bir başka isim de Nurgül Yeşilçay, Ayşe Arman’a
verdiği röportajda bir soruya şu cevabı vermişti; “Bu dizinin (‘Paramparça’) dünyasını
kuran gerçek yönetmenimiz, bu olanlara katlanamadı ve geçtiğimiz sene ayrıldı. Sonradan gelen genç yönetmen arkadaşı da, erkek başrol oyuncusu yönetiyor! İşin aslı bu. Erkan Petekkaya ne söylese, yönetmenimiz gülüyor, kabul ediyor ve onaylıyor.”

Baktık, ‘Kayıtdışı’ndaki yönetmen ‘olanlara katlanamayan’ Cevdet Mercan. Başrolde ise, Erkan Petekkaya. İzlerken kim haklı diye düşündüm; yönetmen mi, Petekkaya mı, Nurgül Yeşilçay mı? Yoksa hiçbiri mi? ‘Kayıtdışı’ yani.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım' 09 Ocak 2022 | 102 Okunma Ekran kendisiyle yüzleşiyor 06 Ocak 2022 | 177 Okunma HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR 05 Ocak 2022 | 166 Okunma NE DEDİYSEK... 04 Ocak 2022 | 202 Okunma Yılbaşı gecesi notları 03 Ocak 2022 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar