İSMEK'te nefret suçu işleniyor

İSMEK,1994 sonrasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde kadınlarımızın mesleki eğitim ve istihdam ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuştu. Daha evvel Ankara Büyükşehir Beledihyesi bünyesinde BELMEK adı altında sürdürülen yaygın halk eğitiminin bir benzeriydi.

Ama ihtiyaçlar ve gönüllülük esesayla hızla büyüdü, çoğaldı, ihtisas kurlarıyla sanatçı yetiştirmeye başladı, pek çok ülke tarafından örneksenen bir kadın gelişim modeli oldu. Kendi eğitmenlerini alt kadrosundan yetiştirecek bir düzeye geldi.

İsmek'i sadece kadın ve emek bağlamında anlatmak onu ısıytlamak olur. Bizde şehirleşme üretim-tüketim ilişkisi üzerinden tarif edilir, ama sosyolojik olarak o şehrin içinde anlamını bulmak, yerleşiklik, bir arada yaşama kültürü gibi daha toplumsal verileri de toplayarak düşünmek yanlısıyım. İsmek ile kadınlarımız şehirle kaynaştı ve şehirden korkmamayı hatta şehre olumlu şeyler eklemeyi denedi... Evet denedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bir dostu uyandırmak..." 28 Mayıs 2023 | 473 Okunma Yeni Türkiye Sağı 24 Mayıs 2023 | 192 Okunma Maskeli balonun maskesiz müdavimleri... 21 Mayıs 2023 | 167 Okunma Bu nefretin bir dibi var mıdır? 17 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Ayasofya'da bir akşam namazı... 14 Mayıs 2023 | 884 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar