Bu bir anlaşma... Yenilgi veya zafer değil...

Uluslararası yardım gemisi Mavi Marmara’nın, yine uluslararası sularda uğradığı İsrail baskını daha dün gibi aklımızda. 9 barış aktivisti İsrail askerlerince katledildi, 60 kişi...

Uluslararası yardım gemisi Mavi Marmara’nın, yine uluslararası sularda uğradığı İsrail baskını daha dün gibi aklımızda. 9 barış aktivisti İsrail askerlerince katledildi, 60 kişi yaralandı.

Türkiye, gerek toplumsal vicdanı gerekse resmi hükümet temsilcileri aracılığıyla İsrail Hükümetine “özür/tazminat/Gazze ablukasının kalkması” şartlarını deklare etmişti... Türkiye İsrail resmi ilişkileri en alt seviyeye indirgenmişti.

Tarih: 19 Ağustos 2016.

Türkiye/İsrail arasındaki protokol TBMM’den geçti. Ortaklaşa imzalanan metne baktığımızda bunun bir “yenilgi” veya “zafer” olarak lanse edilmesinden çok, “anlaşma” olarak görülmesi gerektiğiyle başlayalım... Şehitlerimizin yüksek hatırı ve taziye edebi çerçevesinde hepimizin konuşurken, yazarken itina etmesi gereken vicdani yükümüzü de hiç unutmadan... Abartılardan uzak, derde şifa olabilecek, vicdanları örseleyip incitmeyecek bir üslubumuz olmalı diye düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bir dostu uyandırmak..." 28 Mayıs 2023 | 473 Okunma Yeni Türkiye Sağı 24 Mayıs 2023 | 192 Okunma Maskeli balonun maskesiz müdavimleri... 21 Mayıs 2023 | 167 Okunma Bu nefretin bir dibi var mıdır? 17 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Ayasofya'da bir akşam namazı... 14 Mayıs 2023 | 884 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar