15 Temmuz kadınları...

15 Temmuz 2016 akşamı, halamları ziyaret maksadıyla çıktığımız yolculuktan dönüyorduk, Sakarya Kocaeli’ndeki yaz evimizdeydik. Millet olarak habersizdik başımıza geleceklerden. Derken hain işgal...

15 Temmuz 2016 akşamı, halamları ziyaret maksadıyla çıktığımız yolculuktan dönüyorduk, Sakarya Kocaeli’ndeki yaz evimizdeydik. Millet olarak habersizdik başımıza geleceklerden. Derken hain işgal girişiminden haberdar olduk, FETÖ televizyon kanalını da işgal etmişti bu arada.

Ardından Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve selalarla birlikte, millet sokaklara, caddelere, meydanlara yürüyüşe geçmişti. Millet bir deniz gibi taşmıştı, ateşi söndürmek üzere harekete geçmişti. Bizler de Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, İstanbul’da olamamıza rağmen, ilçe meydanına doğru yürüyüşe geçmiştik.

Meydanda bayraklarına sarılmış ve caddelere inmiş gençler vardı. Bayrakları pelerin gibi omuzlarına sarmış liseli yaşlardaki kız öğrenciler o kadar çoktu ki, ama beni asıl etkileyen başlarında ucu oyalı yemeniler ve örgü yelekleriyle sokaklara inmiş ev kızlarıydı. Ben onları, bu yaşıma kadar herhangi bir sokak eyleminde görmemiştim, ama o akşam onlar da caddelerdeydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bir dostu uyandırmak..." 28 Mayıs 2023 | 475 Okunma Yeni Türkiye Sağı 24 Mayıs 2023 | 192 Okunma Maskeli balonun maskesiz müdavimleri... 21 Mayıs 2023 | 167 Okunma Bu nefretin bir dibi var mıdır? 17 Mayıs 2023 | 1.079 Okunma Ayasofya'da bir akşam namazı... 14 Mayıs 2023 | 884 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar