Metal Yorgunluğu Değil Fosilleşme Süreci

Tabandan gelen tepkilere seyirci kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu günlerde yaptığı birçok konuşmada, “Teşkilatları elden geçireceğiz. Üretmeyen, metal yorgunluğu gösteren her bir teşkilat ve...

Tabandan gelen tepkilere seyirci kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu günlerde yaptığı birçok konuşmada, “Teşkilatları elden geçireceğiz. Üretmeyen, metal yorgunluğu gösteren her bir teşkilat ve yönetimlerini değiştireceğiz. Bunu yaparken bölge akil insanlarını, parti tabanını ve anketleri dikkate alacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı her ne kadar bu ikazı yapsa da tek bir teşkilatın dahi kendini, yapılan ikazın muhatabı görmediği ortada.

Hiçbir teşkilatın kendini yorgun argın hissetmeyip gayet üretken, çok çalışmaktan yorgun bitap düştükleri hissi içinde oldukları da bir vakıa.

Üst üste gelen darbe girişimi ve sosyal çalkantılar nedeniyle neşter vurulmayan teşkilatların bünye ile uzun süren hemhal sürecinde kemikleşip kalması değişimin önünde en büyük engel olarak duruyor.

Bunun ötesinde mevcut yapıların kendi alternatifleri olacak kişi ve grupları canından bezdirerek teşkilatlardan küstürüp kaçırtmaları ise en büyük sorun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti teşkilatları için değişimin yapılması gerektiğini belirtirken teşkilatların doğal olarak bazı oda, sendika, vakıf ve derneklerle bağlantıları göz önüne alındığında bir teşkilatın değişimiyle birlikte binlerce kişinin küstürülmesi de söz konusu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Parlak beyinlerimiz ve Batı 13 Eylül 2017 | 215 Okunma Müslümanlar tabi olarak Kur’ancı ve mealcidir 11 Eylül 2017 | 265 Okunma Akıl verene değil hizmet edenlere ihtiyaç var 09 Eylül 2017 | 170 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (2) 06 Eylül 2017 | 308 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (1) 04 Eylül 2017 | 1.047 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar