Amerika bu! Silahı verir de alır da…

Amerika ile Türkiye arasında YPG'ye verilen silahlar Suriye'nin karışmasından bu güne tartışma konusuydu.Türkiye'nin NATO üyesi olması ve sözde Amerikan müttefiki görülmesi nedeniyle bu durumu uluslararası alanda ve...

Amerika ile Türkiye arasında YPG'ye verilen silahlar Suriye'nin karışmasından bu güne tartışma konusuydu.

Türkiye'nin NATO üyesi olması ve sözde Amerikan müttefiki görülmesi nedeniyle bu durumu uluslararası alanda ve iç siyasette anlamakta zorlanan Amerika ara bir formül bulup tarafları sakinleştirme yolunu tuttu.

Türkiye'ye gönderilen YPG içerikli mektupta Amerika, ‘Bundan sonra her ay YPG'ye verilen silah envanterinin Türkiye'ye bildireceğini, bu envanterin yazılı ve görsel olarak kayıt altına alınacağını ve IŞİD ile mücadelenin bitiminde de silahların tamamının toplanacağını' söyledi.

Tabi durumun vahim ve önlenemez olduğunu gören Milli Savunma Bakanlığı da bir iyi niyet göstergesi kabul ederek bu mektubu, “olumlu bir adım” olarak değerlendirdi.

YPG/PYD fikirsel olarak PKK ile tek yumurta ikizi dense yeridir.

Malum Abdullah Öcalan'ın Suriyece desteklendiği günlerde PKK'nın Suriye'yi terk etmesi sonrasında geriye Suriyeli PKK'lılar yani YPG/PYD güçleri kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Parlak beyinlerimiz ve Batı 13 Eylül 2017 | 215 Okunma Müslümanlar tabi olarak Kur’ancı ve mealcidir 11 Eylül 2017 | 265 Okunma Akıl verene değil hizmet edenlere ihtiyaç var 09 Eylül 2017 | 170 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (2) 06 Eylül 2017 | 308 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (1) 04 Eylül 2017 | 1.047 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar