Çağdaş müşriklik, deizm (2)

Dinler arası diyalog denemelerinin ardında Vatikan'ın çalışmaları FETÖ ile birlikte gündeme gelmişti.Hristiyanlık ile İslam karışımı bir din konusunda başarısız olan yapıların son bir hamle...

Dinler arası diyalog denemelerinin ardında Vatikan'ın çalışmaları FETÖ ile birlikte gündeme gelmişti.

Hristiyanlık ile İslam karışımı bir din konusunda başarısız olan yapıların son bir hamle ile Budizm'i millete pazarlamaya kalktığını biliyoruz.

Myanmar'daki katliamlar şu an için Budizm'in de İslam'a alternatif olamayacağını gösterdi.

Aynı çevreler son çare olarak Deizm'e sarılmış durumda.

Deizm, bir önceki yazımızda da belirttiğimiz şekilde çağdaş insanın Allah'a inanmakla birlikte dünyevi hayatına karıştırmadığı bir inanç biçimi. İslam'da bu şekilde inanma şirk olarak tanımlanır.

Deizm'deki amaç zorunlu olarak inanma durumunda olan insanların kendi inanç bağlarının gerektirdiği dinin ritüellerinden koparma ve son aşamada da dini ile bağı olmayan insanları süfli emellerine alet etme olarak tanımlanabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Parlak beyinlerimiz ve Batı 13 Eylül 2017 | 215 Okunma Müslümanlar tabi olarak Kur’ancı ve mealcidir 11 Eylül 2017 | 265 Okunma Akıl verene değil hizmet edenlere ihtiyaç var 09 Eylül 2017 | 170 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (2) 06 Eylül 2017 | 308 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (1) 04 Eylül 2017 | 1.047 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar