FETÖvari cemaatlerdeki akıl ve irade düşmanlığı

Soğuk savaş günlerini iliklerine kadar yaşayan ve hisseden ender ülkelerden biridir Türkiye…Coğrafi konumu kadar bu durumu Osmanlı payitahtı olma özelliği de kat be kat pekiştirmektedir.Belki de bu yapısı nedeniyle...

Soğuk savaş günlerini iliklerine kadar yaşayan ve hisseden ender ülkelerden biridir Türkiye…

Coğrafi konumu kadar bu durumu Osmanlı payitahtı olma özelliği de kat be kat pekiştirmektedir.

Belki de bu yapısı nedeniyle İslam ülkeleri arasından Türkiye aslına uygun bir şekilde İslam'ı anlama ve yorumlamada muadillerine fark atan ender ülkelerdendir.

Buhara, Şam, Basra, Kufe, Kudüs, Kahire, Mekke ve Medine zamanın İslam kültür merkezleri iken bu gün bu özelliğini kaybetmesinin yegane nedeni aynı anlayışa paralel devlet yapısına sahip olmayışlarındandır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Türkiye kaybetmek üzere olduğu bu önemli özelliği yeniden kazanmanın mutluluğunu dün 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü'nde bir kez daha yaşadı.

Bir zamanlar ekranlarda “Allah Ismarladık… Allah rahmet eylesin… Maşallah…” gibi en güncel kavramlarımızın bile çağdışılık olarak nitelendiği günlerden gün boyu meydanlarda ve ekranlarda selaların, ezanların, tekbirlerin eksik olmadığı günlere nihayet gelebildik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Parlak beyinlerimiz ve Batı 13 Eylül 2017 | 215 Okunma Müslümanlar tabi olarak Kur’ancı ve mealcidir 11 Eylül 2017 | 265 Okunma Akıl verene değil hizmet edenlere ihtiyaç var 09 Eylül 2017 | 170 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (2) 06 Eylül 2017 | 308 Okunma Çağdaş müşriklik, deizm (1) 04 Eylül 2017 | 1.047 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar