Ramazan-ı Şerif’i İman, İrfan, İhsan, İnfak, İhvan Ruh ve Şuuruyla Yaşamak!

 Ana Hayat Yasamız, Ölçü Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e kavuştuğumuz Ramazan-ı Şerif’e bu hafta yeniden kavuşacağız İnşAllah! Hz. Âdem (a.s) Efendimizden itibaren Müslümanlara farz...

 

Ana Hayat Yasamız, Ölçü Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e kavuştuğumuz Ramazan-ı Şerif’e bu hafta yeniden kavuşacağız İnşAllah! Hz. Âdem (a.s) Efendimizden itibaren Müslümanlara farz kılınan oruç ibadetini bir kere daha ihyâ edeceğiz İnşAllah! 

İftar vaktine yaklaşırken giderek artan açlığımız, susuzluğumuz, dermansızlığımız, halsizliğimiz ve acziyetimiz bize kuvvet ve kudret sahibinin sadece Allah olduğunu bir kere daha hatırlatarak Allah’ımıza olan imanımızı tazeleyeceğiz! 

Kul hakları hariç, bütün günahlarımızın affedildiği bir ayda; “Nice oruç tutanlar var ki, oruçlarından payları açlık ve susuzluktur. Ve yine nice ayakta duranlar / namaz kılanlar var ki, namazından elde ettiği şey yorgunluktur.” (İbn Hanbel, 2/373) Hadis-i Şerifi’ndeki af ve merhamet dışı kalanlardan olmayalım İnşAllah!   

Oruçlarımızın kabulü için;                                                        ...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asla Sevindirmeyeceğiz! Asla! 29 Mart 2024 | 148 Okunma Şimdi sadece Belediye Başkanı seçiyoruz! 22 Mart 2024 | 260 Okunma Gerçek iyilerden olabilmek!.. 15 Mart 2024 | 66 Okunma Irkçılık, Particilik vb. körlükten ve her türlü manevi kirlerden temizlenmek için fırsat Ayı Ramazan! 08 Mart 2024 | 187 Okunma Bize bir nazar oldu! 01 Mart 2024 | 356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar